Savjeti za vikend

Izbjegavati duža putovanja u najtoplijem dijelu dana

S obzirom da predstoji vikend, tijekom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca i graničnih prijelaza.
AutoMoto / Flash | 10. 08. 2018. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. 

S obzirom da predstoji vikend, tijekom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca i graničnih prijelaza. 

Apelira se na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise. Preporučuje se izbjegavanje dužih putovanja u najtoplijem dijelu dana, a ukoliko se ipak vozi, praviti češće pauze. 

Na dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kraća. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz BIHAMK-a.


Kopirati
Drag cursor here to close