Infiniti Media Drive Day

INFINITI - Mlad i moderan automobilski brend koji krči svoj put ka posebnim ljudima u BiH

Infiniti je Nissanov luksuzni model vozila, a tvrtka je osnovana 1989. godine i predstavljena na američkom tržištu kao konkurencija luksuznim modelima poput Toyote Lexus i Honde Acura.
AutoMoto / Flash | 07. 06. 2018. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobilski brend Infiniti pokucao je na vrata tržišta u Bosni i Hercegovini. Naime, na Olimpijskoj planini, Jahorini, danas je održan Infiniti Media Drive Day gdje su novinarima prezentirani 'mišići' ovog mladog brenda, koji je u Europi tek 10 godina.

Inače, Infiniti je Nissanov luksuzni model vozila, a tvrtka je osnovana 1989. godine i predstavljena na američkom tržištu kao konkurencija luksuznim modelima poput Toyote Lexus i Honde Acura. Za kratko vremensko razdoblje uspjeli su da stvore globalnu mrežu.

Foto: Bljesak.info / Infiniti Media Drive Day 

Tvrtka Grand Automotive koja je glavni zastupnik Forda za Bosnu i Hercegovinu, danas je u suradnji s partnerima iz Hrvatske pred bosanskohercegovačke novinare dovela tri Infiniti modela gdje smo imali priliku vidjeti i uvjeriti se kako Infiniti prati svjetske automobilske trendove.

Ponuđeni modeli na raspolaganju bili su: Infiniti Q60 S - 3,0-litreni benzinac s dvije turbine i pogonom na sva četiri kotača koji razvija nevjerojatnih 405 konjskih snaga, zatim Infiniti Q30 1.5 D, sad već dobro poznati crossover koji krči svoj put u sad već nenormalno rastućem segmentu, te Infiniti Q 50 S HYBRID s velikih 364 konjske snage.

Zvijezda dana, pogađate, bio je Infinity Q 60 S u koje smo svi jedva čekali da sjednemo. Dvije turbine, riješen problem 'turbo rupe' i pogon na sva četiri kotača uz isključen ESP pružaju zapanjujuće iskustvo. Nalet snage vas 'ljepi' doslovno za sjedalo. Sve što je dobro kratko traje, pa tako i ovo.

Foto: Bljesak.info / Infiniti Media Drive Day 

Automobil smo 'oprobali' i ono što možemo reći na prvi 'pogled' da je dobar! Moderan! Agresivan dizajn, tečne linije, sportska sjedala, i prije svega ispod haube čisti 'japanac'. Sirova snaga. Cijena ovog automobila u punoj opremi iznosi oko 110 000 KM.

Nešto manje atraktivan, ali ništa lošiji bio je Infiniti Q50 S HYBRID. Specifični automobili koji ima elektro motor snage 59 KS  koji radi u cijelom rasponu snage benzinskog motora od 305 KS, što bi značilo da vozite V6 benzinca sa zapreminom motora od 3,5 litre a auto troši normalne vožnje između 7-8 litara.

Foto: Bljesak.info / Infiniti Media Drive Day 

Infiniti Q 30 ovaj put nismo vozili, ali malenog crossovera očekujemo na testu, pa više informacija i dojmova nakon odrađenog testa.

Direktor tvrtke Grand Automotive Mirhad Šabotić kazao je kako oni kao kompanija za svoje kupce svake godine pokušavaju nešto novo napraviti te kako su ove godine nešto aktivniji.

"Ova godina nam je nešto aktivnija u odnosu na prethodnu što se tiče promocije Infiniti modela, a sljedeće godine planiramo dovesti još novih modela, kao što su SUV, hibridna i elektro vozila, ali i ostale kombinacije dostupne na tržištu koje će sigurno plijenizi pažnju" kazao je Šabotić.

Infiniti trenutno nema svoj salon za vozila, ali vozila se mogu poručiti preko njihovog salona Grand Automotive - Ford, gdje je osiguran i servis za ista vozila.

S obzirom da Infiniti nije brend za šire narodne mase, već je namjenjen 'posebnim ljudima' kao što su i sama vozila, moguće je da u BiH pronaće svoj put do kupaca.

Iako smo zemlja 'narodnih automobila', posebnih ljudi nam ne fali.

 

Kopirati
Drag cursor here to close