Zaboravili na porez

Indijska policija zaplijenila gomilu skupocjenih automobila

Porezi su nužno zlo, a neki misle da ih mogu zaobići. To su na svojoj koži nedavno iskusili vlasnici skupocjenih automobila u Indiji.
AutoMoto / Flash | 19. 08. 2021. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupili su skupocjene automobile a da pritom nisu platili dug državi.

Porezi su nužno zlo, a neki misle da ih mogu zaobići. To su na svojoj koži nedavno iskusili vlasnici skupocjenih automobila u Indiji.

Kako javlja India Today, grupa vlasnika luksuznih i supersportskih automobila organizirala je okupljanje kako bi obilježili Dan neovisnosti. I dok su se najbolje zabavljali, nedaleko od zračne luke Rajiv Gandhi u Hyderabadu došlo je do preokreta, prenosi Index.

Policija je zaustavila 15 automobila, od kojih je njih 11 zaplijenjeno. Razlog je neplaćanje poreza u državi Telangana. Naime, automobili su bili registrirani u drugim državama gdje je porez do 14% niži, a zatim su dopremljeni u Telanganu gdje žive vlasnici.

Policija je mjesecima nadzirala i snimala kretanja vlasnika koji dolaze iz obitelji političara i industrijalaca, a onda su ih ove nedjelje odlučili presresti dok su na okupu. Radi se o osobama starim između 25 i 35 godina, a zaplijenjeni su supersportaši poput Lamborghinija Huracan, Maseratija GranTurismo, Ferrarija i dakako Rolls Roycea. Kako stvari stoje, vozila će im biti vraćena nakon što uplate preostala dugovanja uvećana za iznos kazne. Također, tijekom šestomjesečnog nadzora utvrđeno je da su vozači pojedinih vozila napravili niz prometnih prekršaja.

Kopirati
Drag cursor here to close