pretenciozno

'Imidž ofenziva': Volkswagen više nije 'Das Auto'

AutoMoto / Flash | 23. 12. 2015. u 16:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uplašeni zbog loše percepcije u javnosti nakon takozvanog "Dieselgate" skandala u Volkswagenu planiraju 'imidž ofenzivu', a prva žrtva je njihov globalni slogan - "Das Auto"

Slogan je 2007. lansirao danas izgnani šef Martin Winterkom, a imao je prednost jednostavnosti. Ipak, lideri njemačkog proizvođača automobila, nestrpljivi da predstave reformiranu korporativnu kulturu, smatraju da se slogan 'Das Auto' ne slaže s tvrtkom koja želi pokazati novopronađenu poniznost.

Jedan od glasnogovornika Volkswagena rekao je da "Das Auto" još uvijek nije "mrtav", ali da ga kompanija više neće koristiti u promidžbenim kampanjama. A njegova zamjena i nije nešto radikalna.

"Gdje god će se u budućnosti pojaviti naš logo bit će praćen novim sloganom 'Volkswagen'", rekao je glasnogovornik.

Nova kampanja o kojoj se raspravljalo prošli tjedan iza zatvorenih vrata je VW-ov posljednji pokušaj da vrati inicijativu u obnovi reputacije nakon drastičnog pada prodaje na pojedinim tržištima.

Volkswagen je nakon svega što se dogodilo morao pokazati poniznost, a slogan "Das Auto" bio je pretenciozan, tvrdi jedan od menadžera koji je prisustvovao sastanku, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close