Manipulacije

I Opel je varao

Posljednje informacije iz Opela govore kako su se istražne radnje proširile i na tvornicu u Kaiserslauternu.
AutoMoto / Flash | 17. 10. 2018. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su policija i državno odvjetništvo napravili pretres tvornice u Ruesselsheimu, Opelu je naređeno da opozove više od 100.000 automobila.

Poslije pretrage i istražnih radnji u kojima je Opel surađivao, utvrđeno je da su na pojedinim modelima korišteni uređaji za manipulaciju emisijom ispušnih plinova. Ilegalni uređaj pronađen je na dizelskim izvedbama Cascade, Insignije i Zafire.

Posljednje informacije iz Opela govore kako su se istražne radnje proširile i na tvornicu u Kaiserslauternu.

Naime, njemačka agencija za motorna vozila (KBA) još je 2015. godine otkrila četiri programa koji mogu utjecati na razinu emisije ispušnih plinova. Opelu je tada bilo naređeno da ih ukloni.

''Nakon što je početkom 2018. pronađen i peti softverski program, za koji su u KBA utvrdili da je protuzakonit, provodi se službeno saslušanje s ciljem propisivanja obveze povlačenja modela Cascada, Insignia i Zafira'', stoji dalje u priopćenju ministarstva prometa. Dakle, nije upitno je li Opel varao, već se samo provjerava kolika je šteta učinjena i koliko je odugovlačio tijekom saslušanja. Kazna će nesumnjivo biti proporcionalna.

Opel je u svojem priopćenju očekivano odbacio sve optužbe, pa čak i optužbe o odugovlačenju.

Ova vijest je udarac za Opel koji je taman uspio konsolidirati se i pod kapom PSA koncerna doista postati profitabilan.

Kopirati
Drag cursor here to close