Štetni plinovi

I Nissan je lagao

Naknadna istraga rezultirala je aktualnom objavom o krivotvorenju podataka na testovima emisija štetnih plinova i ekonomične potrošnje goriva.
AutoMoto / Flash | 09. 07. 2018. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođač automobila Nissan objavio je u ponedjeljak da je otkrio krivotvorene podatke na testovima emisije štetnih plinova u većini svojih pogona u matičnom Japanu.

Podatak o broju automobila čije su emisije štetnih plinova krivotvorene nije objavljen. U Nissanu su tek naveli da su testovi emisije štetnih plinova i potrošnje goriva ''odstupali od propisanog testnog okruženja''.

Dodali su također da su se inspekcijska izvješća ''temeljila na izmijenjenim mjernim vrijednostima“ i obećali „punu i sveobuhvatnu istragu'', piše Hina.

Prošle je godine Nissan povukao 1,2 milijuna vozila u matičnom Japanu nakon objave regulatora da sigurnosne provjere nisu provedene u skladu sa standardima.

Naknadna istraga rezultirala je aktualnom objavom o krivotvorenju podataka na testovima emisija štetnih plinova i ekonomične potrošnje goriva.

Nissanovo priznanje nadovezalo se na ogromni skandal s krivotvorenjem podataka o emisijama štetnih plinova u njemačkom Volkswagenu, kojem su njemački tužitelji u lipnju odrezali milijardu eura kazne zbog prodaje više od 10 milijuna vozila od sredine 2007. do 2015.  s ugrađenim softverom za skrivanje podataka o stvarnoj emisiji.

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close