Dobar posao u Svetoj Nedelji

Hyundai i Kia ulažu ulažu 80 milijuna eura u Rimac Automobile

Hyundai i Kia će uložiti ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaievog N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila.
AutoMoto / Flash | 14. 05. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rimac Automobili i južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor Group dogovorili su strateško partnerstvo koje bi trebalo unaprijediti razvoj električnih vozila.

Kako je priopćeno iz obje tvrtke, prema uvjetima partnerstva, Hyundai i Kia će uložiti ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaievog N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila, piše Zimo.co.

''Rimac je inovativna kompanija s nevjerojatnim sposobnostima'', istaknuo je Euisun Chung iz Hyundaija te dodao: ''Njegovi počeci kao startup i nevjerojatno iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkim napretkom čini Rimca idealnim partnerom za nas. Veselimo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čišćoj mobilnosti.''

Foto: Rimac Automobili / Izaslanstvo Hyundaija u Rimac Automobilima

Ništa manje rječit nije bio ni sam Mate Rimac.

''Veoma smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Groupe, kao i njihovom inicijativom. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za naše kompanije i korisnike. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća kompanija. U Hyundai Motor Groupu vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera te vjerujemo da će suradnja promijeniti našu poziciju u industriji'', istaknuo je Rimac.

Rimac će s Hyundai Motor Groupom raditi na istraživanju i razvoju kako bi se ostvarili ranije zacrtani planovi za elektrifikaciju Hyundaievih modela do 2025. godine, piše Zimo.co.

''Želimo stvarati vozila visokih performansi koja nisu samo brza i snažna, već i ispunjavaju najviša očekivanja naših klijenata kao automobili njihovih snova. Naš je cilj popularizirat električna vozila i stvarati društvene vrijednosti kroz tehnologiju svjetske klase'', istaknuo je na kraju Thomas Shchemera iz Hyundaija.

Hyundai and Rimac are teaming up to build fast EVs

Turns out everyone wants a piece of Rimac. Not least Hyundai and Kia, which have today announced they're investing a not-insignificant €80 million in the Croatian EV hypercar maker and supplier to the likes of Aston Martin and Koenignegg.The aim? The formation of a "technical partnership" that will see the companies "collaborate on two high-performance electric vehicles by 2020".

Kopirati
Drag cursor here to close