Dobar posao u Svetoj Nedelji

Hyundai i Kia ulažu ulažu 80 milijuna eura u Rimac Automobile

Hyundai i Kia će uložiti ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaievog N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila.
AutoMoto / Flash | 14. 05. 2019. u 09:00 Bljesak.info
Kopirati

Rimac Automobili i južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor Group dogovorili su strateško partnerstvo koje bi trebalo unaprijediti razvoj električnih vozila.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je priopćeno iz obje tvrtke, prema uvjetima partnerstva, Hyundai i Kia će uložiti ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaievog N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila, piše Zimo.co.

''Rimac je inovativna kompanija s nevjerojatnim sposobnostima'', istaknuo je Euisun Chung iz Hyundaija te dodao: ''Njegovi počeci kao startup i nevjerojatno iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkim napretkom čini Rimca idealnim partnerom za nas. Veselimo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čišćoj mobilnosti.''

Foto: Rimac Automobili / Izaslanstvo Hyundaija u Rimac Automobilima

Ništa manje rječit nije bio ni sam Mate Rimac.

''Veoma smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Groupe, kao i njihovom inicijativom. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za naše kompanije i korisnike. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća kompanija. U Hyundai Motor Groupu vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera te vjerujemo da će suradnja promijeniti našu poziciju u industriji'', istaknuo je Rimac.

Rimac će s Hyundai Motor Groupom raditi na istraživanju i razvoju kako bi se ostvarili ranije zacrtani planovi za elektrifikaciju Hyundaievih modela do 2025. godine, piše Zimo.co.

''Želimo stvarati vozila visokih performansi koja nisu samo brza i snažna, već i ispunjavaju najviša očekivanja naših klijenata kao automobili njihovih snova. Naš je cilj popularizirat električna vozila i stvarati društvene vrijednosti kroz tehnologiju svjetske klase'', istaknuo je na kraju Thomas Shchemera iz Hyundaija.

Hyundai and Rimac are teaming up to build fast EVs

Turns out everyone wants a piece of Rimac. Not least Hyundai and Kia, which have today announced they're investing a not-insignificant €80 million in the Croatian EV hypercar maker and supplier to the likes of Aston Martin and Koenignegg.The aim? The formation of a "technical partnership" that will see the companies "collaborate on two high-performance electric vehicles by 2020".

Kopirati