Mediji tvrde

Hrvatska ulazi u bitku za Volkswagenovu tvornicu

Njemački automobilski div planira u novoj tvornici proizvoditi 300.000 vozila godišnje i zaposliti 4000 ljudi, piše Večernji list.
AutoMoto / Flash | 22. 10. 2019. u 11:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrijednu više od milijarde eura, koliko njemački proizvođač automobila Volkswagen planira uložiti u svoju novu tvornicu, doznaje Večernji list u Ministarstvu gospodarstva RH.

Riječ je o tvornici koju su Nijemci namjeravali graditi u Turskoj, no odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofenzive u Siriji, navodi dnevnik u broju od utorka.

Hrvatska će tako, prema riječima dobro upućenih, ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom.

Volkswagen je namjeravao u Turskoj izgraditi novu tvornicu u blizini Izmira, a vrijednost te investicije procijenjena je na 1,3 milijarde eura.

Njemački automobilski div planira u novoj tvornici proizvoditi 300.000 vozila godišnje i zaposliti 4000 ljudi, piše Večernji list.

Tvornica u Turskoj je trebala početi s proizvodnjom Passata i Škoda Superb 2022. Volkswagen proizvodnju tih marki želi izmjestiti iz Njemačke, odnosno Češke, kako bi u tamošnjim pogonima proizvodio automobile na električni pogon, prenosi Hina.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan bio je toliko oduševljen odlukom Volkswagena da tvornicu gradi u Turskoj da je naredio da sva službena vozila u toj zemlji budu Passati, donosi dnevnik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close