Brm, brm

Hrvatska od sljedeće godine u WRC kalendaru

AutoMoto / Flash | 07. 08. 2017. u 13:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve su veće šanse da se od sljedeće godine u WRC kalendar uvrste dva nova relija. Točnije, jedan reli je u svojoj prošlosti već šest puta ugostio WRC automobile, a posljednji put je to bio slučaj 2010. godine, u pitanju je Rally Turska.

Drugi rally je potpuno nov, što se tiče WRC-a, a njemu će se svakako više obradovati ljubitelji automobilizma s naših prostora, a u pitanju je Rally 'Hrvatska'.

Kalendar natjecanja za narednu sezonu će biti predstavljen na sastanku WRC povjerenstva u Njemačkoj tijekom kolovoza, gdje se očekuje i odluka o sudbini Rallyija Poljska.

Gotovo je izvjesno da će od sljedeće godine Rally Poljska biti izbačen iz WRC kalendara, a razlog za to je što je organizator spomenutog rallyija koji je održan prošlog mjeseca imao problema koji je vezano za sigurnost gledatelja, prenosi portal Rallymagazin.rs pisanje Motorsport.coma.

Nade da Hrvatska održi svoj prvi WRC rally zavise od toga hoće li Poljska biti izbačena. Hrvatski premijer Andrej Plenkovic´ ugostio je delegaciju WRC-a u glavnom gradu Hrvatske ranije ove godine, gdje su diskusije bile usredotočene na snažnu vladinu podršku o održavanju relija.

Kopirati
Drag cursor here to close