Veliko zanimanje

Hrvati u danu razgrabili poticaje za električna vozila

Hrvati su već u prvim satima nakon otvaranja pohrlili ugrabiti poticaje za kupnju energetski učinkovitih vozila pa je Javni poziv ubrzo zatvoren, te je objavljeno da su sva dostupna sredstva rezervirana
AutoMoto / Flash | 11. 06. 2021. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske u četvrtak je otvorio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna, koji je ove godine išao po nešto drugačijem modelu nego do sada.

Kupcima je na raspolaganju bilo preko stotinu modela električnih automobila, jednako kao i modela električnih motocikala i skutera te 43 modela dostavnih vozila.

Ova ponuda, kao i pojednostavljivanje prikupljanja dokumentacija, očito su privukli i velik interes kupaca, pa je već prvoga dana iz Fonda objavljeno kako se Javni poziv privremeno zatvara – jer su sva planirana sredstva za poticaje već rezervirana!

Iz FZOEU su poručili kako su u manje od osam sati ukupno zaprimljena 1464 zahtjeva za sufinanciranje ukupno 1950 vozila, javlja AutoNet

Od toga su 60% zahtjeva podnijele fizičke osobe, a ostatak otpada na tvrtke. Dvije trećine vozila prijavljenih za subvencije su iz kategorije M1 (osobni automobili), dok je prosječna tražena subvencija 63.000 kuna.

Najtraženiji su, kažu, automobili srednje klase, a velik interes građani su pokazali i za električne motocikle.

U slučaju da subvencije ne iskoriste svi koji su ih prvoga dana rezervirali, za očekivati je da će Fond kasnije ponovno otvoriti natječaj.

Kopirati
Drag cursor here to close