'Luksuzni štediša'

Hibridni Range Rover Sport troši 2,3 litre na 100 km

Jaguar Land Rover nedavno je najavio masovnu elektrifikaciju vlastitih vozila do kraja desetljeća. Prašina se još nije ni slegla, a pred nama je plug-in hibridna verzija Range Rover Sporta
AutoMoto / Flash | 05. 10. 2017. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanci su temeljito redizajnirali Range Rover Sport novim branicima, unaprijeđenom rešetkom hladnjaka i novim LED svjetlima, no pažnju najviše zaokuplja prinova u gami - P400e.

Kao što mu ime otkriva, riječ je o plug-in hibridu koji koristi benzinski i električni motor, te kombinirano razvija 400 KS. Pod poklopcem se nalazi dvolitreni benzinac koji u sinergiji s elektromotorom preusmjerava do 640 Nm na sva četiri kotača, te u kombiniranom ciklusu troši svega 2,3 litre goriva na stotinu kilometara.

Bateriji kapaciteta 13,1 kWh potrebno je nešto manje od tri sata za punjenje, a sposobna je Range Rover Sport učiniti potpuno električnim automobilom do 50 kilometara udaljenosti.

Hibridni Range Rover Sport sprinta s mjesta do 100 km/h za 6,5 sekundi, te postiže 220 km/h maksimalne brzine, prenosi tportal. Za one kojima to nije dovoljno brzo tu je SVR s petolitrenim V8 od 575 KS koji katapultira golemi SUV s mjesta do 100 km/h za 4,5 sekundi.

Automobil u prodaju kreće početkom iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close