Policija

Hercegovina: Dnevno kažnjeno 100 vozača zbog prebrze vožnje

AutoMoto / Flash | 19. 07. 2016. u 14:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Centar javne sigurnosti Trebinje za 16 dana kaznili su 1.643 vozača zbog prekoračenja brzine, potvrđeno je “Nezavisnim”.

CJB Trebinje je od 23. lipnja do 10. srpnja 2016. godine realizirao akciju pojačane kontrole u prometu s naglaskom prekoračenja dozvoljene brzine, koristeći Sustav za automatsko mjerenje prekoračenja dopuštene brzine, a akcija je realizirana u svim općinama Istočne Hercegovine.

“U 16 dana koliko je trajala akcija, Sustav je zabilježio 1.643 prekršaja. Među najbrojnijim izdvojio se Grad Trebinje s 705 evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine, odmah za njim je Općina Gacko sa 333 prekršaja. Najmanje prekršaja je evidentirano u Općini Ljubinje – 39, u Općini Berkovići evidentirano je 98 prekršaja, u Općini Nevesinje 171 i u Općini Bileća 297 prekršaja”, navode u CJS Trebinju.

Analiza izvršenih prekršaja pokazuje da je više od polovice ukupnog broja evidentiranih prekršaja – 1.014, evidentirano u dane vikenda.

“Ako se uzme u obzir da je Centar do sada realizirao 37 različitih akcija koje su bile usmjerene na sankcioniranje najčešćih prekršaje koji se čine u prometu, podatak da je u ovoj akciji evidentirano 1.643 vozača govori da na području koje operativno pokriva Centar i dalje ima određeni broj vozača koji krše prometne propise, koji ne obraćaju pažnju da li ima djece na ulici, da li svojom vožnjom ugrožavaju druge sudionike...”, kažu u CJS Trebinje.

Iz policije su napomenuli da je od jučer počela nova akcija pojačane kontrole u prometu koja će trajati do 12. kolovoza. S obzirom da je sezona godišnjih odmora u punom jeku vozačima se savjetuje da smanje brzinu, da ne sjedaju za volan umorni, ali i da koriste osnovna sredstva zaštite u vozilu.

Kopirati
Drag cursor here to close