E-bicikl

Harley-Davidsonovi električni bicikli koštat će do 5.000 dolara

U javnost su procurili detalji Harley-Davidsonovih e-bicikala koji bi se nagodinu trebali pojaviti na tržištu, kao i vjerojatne cijene.
AutoMoto / Flash | 23. 10. 2019. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga ljeta kultni američki proizvođač Harley-Davidson je prvi puta progovorio o mogućnosti proizvodnje u svijetu sve popularnijih električnih bicikala. Prema prvim informacijama trebali bi to biti mountain bikeovi pedelec tipa, dakle s pedalama i pomoćnim motorom.

U međuvremenu su u Harley-Davidsonu nastavili rad na svojim prvim e-biciklima, a u javnost je, zahvaljujući nekim distributerima, procurilo i ponešto novih informacija. Američki proizvođač motocikala, kažu, na tržište e-bicikala planira ući tijekom 2020. godine, kako u SAD-u tako i u Europi.

Najavili su da će njihov asortiman uključivati samo tzv. Class-1 električne bicikle s pedalama. Ova klasa ograničena je brzinom na 25 km/h i snagom motora na 250W, kako bi se mogla legalno voziti na cestama Europe. Na tržištu SAD-a ova ograničenja iznose 32 km/h i 750 W, a u Harley-Davidsonu planiraju poštivati i jedna i druga ograničenja i tako omogućiti svim njihovim budućim vlasnicima legalnu vožnju prometnicama, javlja Bug.

Kad je riječ o cijenama, električni bicikli s Harleyevom značkom koštat će negdje između 2.500 i 5.000 američkih dolara. Ova cijena nije pretjerano iznenađujuća, ali smješta Harley-Davidson u klasu luksuznijih e-bicikala.

Međutim, prema slikama koje kruže webom, ne nudi pretjerano mnogo vidljive opreme – čak ni suspenziju na prednjoj vilici. Ipak, Hareleyevi bi bicikli trebali biti izrađeni od kvalitetnih materijala, imati hidraulične disk kočnice i inovativni sustav prijenosa, no po šturim najavama i slikama teško je procijeniti hoće li ponuđenim opravdati najavljenu cijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close