Nakon motocikla...

Harley-Davidson najavljuje električne bicikle

Osim što su odlučili elektrificirati svoju ponudu motocikala, u legendarnoj američkoj tvornici razvili su i koncept električnog bicikla.
AutoMoto / Flash | 22. 08. 2019. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za neke svetogrđe, za druge prihvatljiva i logična modernizacija – kako bilo, kultna američka marka motocikala Harley-Davidson ozbiljno je zakoračila u smjeru elektrifikacije svojih vozila.

Još prošle godine najavljeni električni motocikli LiveWire javnosti su prvi puta prikazani na CES-u početkom ove godine, a uz njih je kompanija tada bila izložila i četiri dodatna koncepta, među kojima je bio i jedan električni bicikl.

Sada je, pak, u sjedištu Harley-Davidsona u Milwaukeeju održan redovni godišnji sastanak distributera na kojem je predstavljen finalni koncept e-bicikla s kojim ova kompanija želi izaći na tržište.

Izgled ovog bicikla značajno je elegantniji i "prozračniji" od onoga prikazanoga na CES-u, a trebao bi doći u tri (na slici prikazane) varijante koje se razlikuju većinom po obliku okvira, javlja Bug.hr.

Proizvođač poručuje kako će novi električni bicikli biti pedelec tipa, što znači da će ih se pogoniti pedalama uz pomoć elektromotora.

Trebali bi biti lagani, brzi, i laki za vožnju, primarno u urbanim okruženjima.

"Nova linija e-bicikala još je jedan primjer kako inicijativa 'More Roads' Harley-Davidsona aktivno radi na inspiriranju novih generacija vozača na dva kotača diljem svijeta", poručuju.

O planu za početak proizvodnje i prodaje, kao i o mogućim cijenama ovih bicikala, iz američke kompanije za sada nisu govorili. Napomenuli su tek kako je ovdje riječ o gotovo završenim konceptima, iako se proizvodni modeli mogu donekle razlikovati od njih.

Kopirati
Drag cursor here to close