Red Bull Ring

Hamilton slavio na VN Štajerske

"Nakon teškog prošlog vikenda, ovoga puta je bilo sjajno. Zadovoljan sam pobjedom. Naša strategija se pokazala odlično, sve je bilo sjajno," kazao je svjetski prvak prokomentiravši ubrzani ritam SP-a.
AutoMoto / Flash | 12. 07. 2020. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je druge utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velika nagrade Štajerske koja je kao i prva utrka sezone održana na Red Bull Ringu u Spielbergu.

Nakon što je prošlog tjedna bio četvrti, Hamilton je ovoga puta slavio na Red Bull Ringu izborivši 85. pobjedu u karijeri. Više od njega ima samo Nijemac Michael Schumacher koji je tijekom karijere zabilježio 91 pobjedu.

Britanac je kontrolirao utrku te na kraju pobijedio ispred momčadskog kolege Finca Valtterija Bottasa koji je u direktnom okršaju s Nizozemcem Maxom Verstapennom u Red Bullu osvojio drugo mjesto.

"Nakon teškog prošlog vikenda, ovoga puta je bilo sjajno. Zadovoljan sam pobjedom. Naša strategija se pokazala odlično, sve je bilo sjajno," kazao je svjetski prvak prokomentiravši ubrzani ritam SP-a.

"Obožavam voziti iz tjedna u tjedan, jedva čekam iduću utrku," dodao je.

Bottas je na otvaranju sezone bio prvi, a današnjim drugim mjestom zadržao je vodstvo u ukupnom poretku.

"Hamilton je kontrolirao utrku, no i drugo mjesto nije loše. Bila je zanimljiva borba s Maxom za drugu poziciju i zadovoljan sam kako sam to odradio," kazao je Finac.

Verstapenov momčadski kolega Alexander Albon je zauzeo četvrto mjesto, dok je vozač McLaren Lando Norris u posljednjem krugu nadoknadio tri pozicije i zauzeo peto mjesto. Pilot Racing Pointa Sergio Perez je bio šesti, iako je krenuo sa 17. pozicije, prenosi Hina.

Za Ferrari je ovo bio još jedan vikend za zaborav, nakon što su oba bolida talijanske momčadi odustala nakon međusobnog sudara u prvom krugu, točnije trećem zavoju. Charles Leclerc  je pokušao prestići momčadskog kolegu Sebastiana Vettela, ali je udario u njegov bolid. Leclercu je oštećeno prednje krilo, a Vettelu zadnje pa je na stazu izašao "safey car". Oba Ferrarijeva bolida su završila u boksu, za Nijemca nije bilo pomoći i odmah je završio svoj nastup, dok je Leclerc odvozio još jedan krug, nakon čega je i on morao odustati.

Bottas je zadržao vodstvo u ukupnom poretku sa 43 boda, Hamilton ima 37, a treći je Norris sa 26 bodova.

U poretku konstruktora vodi Mercedes (80) ispred McLarena (39) i Red Bulla (27).

Nakon dvostrukog austrijskog programa, slijedi VN Mađarske 19. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close