Mercedes osigurao naslov

Hamilton pobjednik u Imoli

U poretku konstrurktora Mercedes ima nedostižnih 479 bodova, Red Bull-Honda je druga sa 226, a treći je Renault sa 135 bodova.
AutoMoto / Flash | 01. 11. 2020. u 15:39 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Emilia Romagna na stazi u Imoli ostvarivši devetu pobjedu ove sezone, te 93. u karijeri, dok je Mercedes osigurao rekordni sedmi uzastopni naslov konstruktorskog prvaka.

U prvoj utrci Formule 1 nakon 14 godina u Imoli, Hamilton je slavio ispred momčadskog kolege Finca Valtterija Bottasa, dok je treći bio Australac Daniel Ricciardo u Renaultu. Četvrti je bio Rus Daniil Kvjat u AlphaTauri Hondi, peti je bio Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju, a šesti Meksikanac Sergio Perez u Racing Point BWT Mercedesu.

Hamilton, koji je u prvom krugu nakon lošeg starta pao na treće mjesto, a na vrh se vratio u 29. krugu, za dva tjedna će imati priliku na VN Turske osigurati sedmi naslov prvača čime bi se izjednačio s rekordnih sedam titula Nijemca Michaela Schumachera.

Mercedes je već nakon ove utrke osigurao konstruktorski naslov, postavši prva ekipa u povijesti Formule 1 koja je sedam puta uzastopno osvojila titulu.

"Kakvo nevjerojatno postignuće za sve vas. Ponosan sam na sve i tako sam zahvalan što sam dio toga", rekao je Hamilton preko timksog radija nakon što su mu rekli o uspjehu konstruktora.

"Nevjerojatno, sedam puta smo prvaci. To je nešto što ću moći reći svojim unucima jednog dana," dodao je Hamilton koji vodi u ukupnom poretku sa 282 boda. Drugi je Bottas sa 197 bodova, dok je treći Verstappen sa 162 boda.

U poretku konstrurktora Mercedes ima nedostižnih 479 bodova, Red Bull-Honda je druga sa 226, a treći je Renault sa 135 bodova.

Sezona se nastavlja za 14 dana u Turskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close