Pojačan promet

Produženi vikend i gužve na granici

Povremeno je pojačan promet vozila na sjeveru naše zemlje na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, a na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.
AutoMoto / Flash | 01. 03. 2019. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnim prelazima Bijača, Doljani, Gabela Polje i Ivanica pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Povremeno je pojačan promet vozila na sjeveru naše zemlje na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, a na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor. 

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), zbog opasnosti od novih odrona promet je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, priopćeno je iz IC BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close