A vruće

Gužva na većini graničnih prijelaza, na Doljanima čekanje sat vremena

AutoMoto / Flash | 06. 08. 2017. u 12:21 D.K.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema Izvještaju BIHAMK-a o stanju na putevima u 13.30 sati, na većini graničnih prijelaza pojačana je frekvencija vozila.

Tako se na graničnim prijelazima s Hrvatskom - Doljanima na ulazu u BiH čeka oko 60 minuta, Izačiću i Velikoj Kladuši na izlazu iz BiH oko 60 minuta, Bijači u oba smjera i do 45 minuta, a u Ivanici na izlazu 30 do 40 minuta.

Na graničnim prijelazima sa Crnom Gorom, Deleuši i Zupcima na izlazu iz BiH čekanje traje oko 60 minuta, dok se na graničnom prijelazu sa Srbijom - Popovi na ulazu u BiH čeka oko 45 minuta.

Na svim ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Do 20.00 sati, zbog brdske auto trke u Cazinu, obustavljen je promet na dionici M-4.2 Cazin-Srbljani.

Povremeni kraći zastoji aktualni su na dionicama gdje se izvode radovi, a izdvojeni su putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se putuje tijekom dana, potrebno je praviti češće pauze.

Vozače podsjećaju da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa osobnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Kopirati
Drag cursor here to close