Pojačan promet

Granični prelazi: Gužve na Bijači i Doljanima

Pojačan intenzitet prometa tijekom dana očekuje se i na putovima prema lokalnim izletištima.
AutoMoto / Flash | 29. 04. 2018. u 13:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GP Doljani  / Foto: Bljesak.info

Promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine pojačan je na graničnim prelazima Doljani i Bijača, kao i na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod. Trenutna zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Pojačan intenzitet prometa tijekom dana očekuje se i na putovima prema lokalnim izletištima.  

Zbog nastupajućeg 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, u nedjelju od ponoći do 2.5. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH. 

U tijeku su biciklističke trke na relacijama Kiseljak-Lašva-Žepče, kao i Teslić-Doboj-Derventa-Prnjavor-Banja Luka tako da vozači koji voze tim dionicama trebaju biti maksimalno oprezni. 

Na magistralnom putu M-5 Bihać-Dubovsko, u nedjelju se održava memorijalni maraton zbog čega će se na ovoj dionici prometovati sporije. 

Jednom prometnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolniku. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u pretjecajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometnovanje. 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima prometuje se jednom trakom naizmjenično.

Kopirati
Drag cursor here to close