Volkswagen Up! GTI

Gradski jurišnik od 115 KS

AutoMoto / Flash | 20. 05. 2017. u 12:26 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pojam GTI prva asocijacija je naravno sportska verzija Golfa. Volkswagen je dosad osim u Golfu ovu verziju nudio i u manjem Polu, a sada će oznaka GTI krasiti i najmanji Volkswagenov model Up! Premijera za javnost bit će na jezeru Wörthersee gdje se okupljaju ljubitelji VW-a.

Iz Volkswagena napominju kako će se prvi serijski modeli na cesti naći početkom iduće godine. Kako bi bio dostojan oznake GTI, u Up! je ugrađen 115 KS snažan turbobenzinac. Na njegove dimenzije i masu ta snaga omogućava ubrzanje do stotke za okruglih 9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 196 km/h, prenosi Autoklub.


Ove brojke slične su onima koje je postizala prva generacija Golfa GTI od koje je sve i krenulo. Golf I GTI do stotke je stizao za 8,8 sekundi, a maksimalna brzina bila mu je 182 km/h.

Da je riječ o GTI verziji modela Up! može se zaključiti po nešto drugačijoj maski, 17-inčnim naplatcima i 1,5 centimetara nižoj podnici. Kupci će moći birati između crvene, bijele, tamno sive, crne ili svjetlo plave boje karoserije.

Volkswagen Up! GTI pokušat će pomrsiti račune konkurentima poput Renaulta Twingo GT i Smarta Brabusa.

Kopirati
Drag cursor here to close