Opa!

George Russell u Mercedesu od sljedeće godine!

"Vrlo smo sretni što možemo potvrditi da će George imati priliku napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri i pridružiti se Mercedesu", kazao je Toto Wolff
AutoMoto / Flash | 07. 09. 2021. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

George Russell vozit će zajedno s Lewisom Hamiltonom u Mercedesu od 2022. godine, nakon što je Britanac potpisao dugoročni ugovor s momčadi iz Brackleya.

U ponedjeljak je Mercedesov plan postao jasan kada je Valtteri Bottas najavio da će se sljedeće sezone pridružiti Alfa Romeu s višegodišnjim ugovorom. To je Mercedesu otvorilo put za potvrdu Russella.

"To je poseban dan za mene osobno i profesionalno, ali i dan miješanih emocija. Uzbuđen sam što ću se sljedeće godine pridružiti Mercedesu, što je veliki korak u karijeri, ali to također znači da ću se oprostiti od svojih kolega iz momčadi i prijatelja u Williamsu. Bila mi je čast raditi zajedno sa svakim članom tima i velika čast predstavljati ime Williams u F1."

"Valtteri je postavio ljestvicu visoko, dosljedno isporučujući najbolje iz tjedna u tjedan, postižući pobjede, pole pozicije i pomažući u osvajanju više naslova prvaka. Moj cilj mora biti da nagradim povjerenje koje su mi dali Toto Wolff, momčad i uprava, osiguravajući tako da igram svoju ulogu u nastavku tog uspjeha. Želim naravno svoje nove kolege učiniti ponosnima", rekao je Russell.

Šef momčadi Mercedesa, Toto Wolff, je izjavio:

"Vrlo smo sretni što možemo potvrditi da će George imati priliku napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri i pridružiti se Mercedesu. Bio je pobjednik u svim trkaćim kategorijama, a protekle tri sezone s Williamsom dale su nam uvid u to što mu budućnost može donijeti u F1."

"Sada je naš zajednički izazov pomoći mu da nastavi učiti u našem okruženju. Uz Lewisa, najvećeg vozača F1 svih vremena, uvjeren sam da će, kako njihov odnos raste, formirati jak tim i isporučivati odlične performanse Mercedesa na stazi i izvan nje u godinama koje su pred nama."

Sljedeće što moramo saznati je tko će zamijeniti Russella u Williamsu, prenosi gp1.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close