Bravo ljudi!

Francuzi okupirali Mostar Peugeotima 205 i dopremili pomoć najpotrebnijima

AutoMoto / Flash | 04. 08. 2017. u 14:15 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostar je u petak stiglo skoro stotinu automobila marke Peugeot 205 u okviru rallya Europ'Raid kroz koji Francuzi sa svojim malešnim automobilom putuju kroz Europu.

Europ'Raid je projekt koji traje već četvrtu godinu zaredom, a radi se o projektu kojim Francuzi, pretežito mlađe dobi, krenu na put dug 10.000 kilometara automobilom nacionalne klase, dijelićem francuske automobilske povijesti, malenim Peugeotom 205.



Ove godine na put je krenulo 150 automobila.Tijekom putovanja planiraju obići 20 europskih zemalja za 23 dana. Svojim malešnim i pretrpanim Peugeotom 205 putuju Europom otkrivajući znamenitosti zemlje u koju stižu. Projekt sadrži i jedan humanitarni dio, a radi se o tome da svaki automobil nosi 100 kilograma školskog i sportskog materijala kojeg uruče najpotrebitijoj ustanovi u toj zemlji.

U prtljažnik zapremine 216 litara uspijeli su kraj osobnih stvari potrebnih za put dug 23 dana i 10.000 kilometara pronaći mjesta i za stvari koje će pomoći najpotrebnijima. Za ovu godinu u sklopu projekta Europ'Raid 2017. Francuzi su odabrali Mostar i centar Los Rosales koji radi sa djecom sa posebnim potrebama.



"Prije nepunih pet mjeseci dobili smo upit putema e-maila želimo li biti dio ovog projekta, na što smo mi pristali jer ovo je veliko za nas, veliko zbog toga jer su od čitave Bosne i Hercegovine odabrali Mostar i odabrali nas", kazala je direktorica Mirna Mezit, direktorica Centra Los Rosales u Mostaru.

Francuzi se u Mostaru samo kratko zadržavaju, put ih nosi dalje prema Tjentištu gdje će u petak prenoćiti, a zatim krenuti dalje prema Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close