Električni automobili

Francuzi kreću u ofenzivu minijaturnim električnim automobilima

AutoMoto / Flash | 17. 05. 2016. u 06:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncern PSA, kojeg čine Peugeot, Citroen i DS u suradnji s kineskim proizvođačem Dongfeng najavili su razvoj niza potpuno električnih vozila. PSA Group vjeruje da je veliki dio budućnosti prometovanja upravo u malim električnim vozilima.

Grupa ovih francuskih proizvođača već ima električni model u ponudi (Citroen C-Zero ili Peugeot iON), no najave drugih proizvođača su učinile svoje. Postojeća ponuda je ograničena u svakom smislu - što se tiče dometa, platforme i općenito mogućnosti za cijenu. Stoga Dongfeng i PSA Group rade na sljedećoj generaciji vozila, koja se očekuje 2019. godine.

Sva tri PSA branda će koristiti novu platformu, a valja očekivati ponude iz B i C segmenta. To znači vozila veličina modela Peugeot 208, Citroen C3, DS3, kao i 308, C4 i DS4. Još na automobilskom sajmu u Shangaiju lani, PSA je izjavio kako žele otkriti električna vozila na način da se prvo zasiti najniže tržište pa onda otvoriti put prema luksuznim rješenjima - obrnuto od onoga što radi Tesla Motors.

S obzirom na poziciju DS modela ne samo kao luksuznog podbranda Citroena, već i kao tehnoloških perjanica, valja očekivati da će prvo potpuno električno rješenje nove generacije nositi upravo DS oznaku. Hoće li to biti DS3 ili neka izvedenica tek treba vidjeti. I dok PSA nije otkrio nikakve detalje, do konca godine njihov plan bi mogao postati mnogo jasniji.

Kopirati
Drag cursor here to close