Freude am Fahren

FOTO | Nova 'igračka' stigla - BMW 5 službeno predstavljen!

AutoMoto / Flash | 14. 10. 2016. u 07:57 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je i službeno, BMW je predstavio sedmu generaciju "Petice" koja sa sobom nosi mnoštvo tehnoloških inovacija u odnosu na prethodnika.

U premium poslovnoj klasi od danas postaje puno zanimljivije! BMW je, naime, pustio "u eter" prve službene fotografije svoje nove limuzine s oznakom 5, što znači da će se bitka za kupce i flote takozvanog "njemačkog svetog trojstva" dodatno zaoštriti, piše Jutarnji.hr.

Mercedes je nedavno u prodaju pustio potpuno novu E-klasu, dosad možda i najsofisticiraniju limuzinu našeg vremena, a uskoro će i Audi imati što pokazati jer je novi A6 već gotovo spreman. Sedma generacija Serije 5 je pak dimenzijama narasla u odnosu na prethodnika, pa je tako 36 mm duža i 6 mm šira.

Prednja dva, "bubrega" sada su većih dimenzija te su po prvi put na ovom modelu povezani sa prednjim svjetlima. Osim dizajna, oba su i tehnički unaprijeđena te je moguće njihovo zatvaranje i otvaranje, ovisno o tome treba li vozilu hladan zrak ili bolja aerodinamika.



Nova LED prilagodljiva svjetla sada dolaze standardno, s time da su dnevna svjetla odsad jačeg intenziteta što povećava sigurnost u prometu, a duga svjetla se automatski gase u slučaju nailaska drugog vozila. Dosta dizajnerskih rješenje preuzeto je s veće serije 7. Zbog većih dimenzija povećan je prostor za putnike straga, a obujam prtljažnika sada iznosi 530 litara. Ukupna masa automobila pritom je smanjena za 100 kg zahvaljujući korištenju lakih materijala poput aluminija.

U unutrašnjosti glavno mjesto zauzima središnji 10,25-inčni zaslon koji dolazi standardno. Uz to, tu je ambijentalno osvjetljenje sa 11 efekata i 6 mogućih boja. Za one najzahtjevnije tu je i Bowers & Wilkins muzički sustav sa 16 zvučnika te dizajnerskim zvučnicima koji između ostalog imaju osvjetljenje u ritmu glazbe tako da je disco dojam zagarantiran ako poželite.



Uz doplatu će biti moguće uzeti opciju upravljanja određenim funkcijama poput javljanja telefonom ili podešavanja razine zvuka radija pomoću gesta (viđeno u BMW seriji 7).

Nova serija 5 preuzela je još nekoliko tehnoloških rješenja sa serije 7, poput opcije "3D surround view" u kojem vozač vidi cijeli auto i svoje okruženje na ekranu te mu to olakšava manevriranje na parkingu, a tu je i opcija parkiranja preko tipki na ključu kod kojeg vozač pozicionira vozilo ispred mjesta gdje želi stati, a vozilo samo ulazi u mjesto uz pomoć senzora i kamera. Head-up zaslon sada je 70% veći i nudi intenzivnije boje.



U ponudi će se odmah naći i M paket koji ima naglašeniji prednji dio, stražnji "difuzor" i 2 nastavka auspuha te 19-inčne naplatke. U sklopu "BMW individual" programa moguće je odabrati određene stavke poput posebnih materijala u unutrašnjosti ili posebnih boja karoserije.

Vozači mogu birati između 4 načina vožnje: "Comfort", "Eco Pro" i "Sport", a novost je "Adaptive" način vožnje koji različite postavke automatski prilagođava uvjetima u vožnji. Novost je i svojevrsni polu-autonomni način vožnje koji drži automobil unutar trake i pazi na prepreke ispred vozila, a može biti posebno koristan vozaču prilikom vožnje u koloni.

Što se motorizacije tiče, na početku će se u prodaji naći dva dizelaša: osnovni je 520d sa 4 cilindra snage 190 KS koji se ističe potrošnjom od tek nešto više od 4 litre, a slijedi ga 530d snage 265 KS. Benzinci u ponudi su 530i snage 252 KS, 540i snage 340 KS, a perjanicu ponude čini M550i koji razvija čak 462 KS, a do stotke ubrzava za 4 sekunde.



U ponudi će se naći i hibrid 530e iPerformance ukupne snage 249 KS. Svi modeli standardno dolaze sa stražnjim pogonom, a u ponudi je naravno i xDrive sustav.

Model M5 bi se u ponudi trebao naći u drugoj polovici sljedeće godine, a pretpostavlja se da će se snaga kretati oko 600 KS, dok će pogon biti na sva četiri kotača. Cijene nisu poznate, no pretpostavlja se da će zbog dosta tehnoloških inovacija početna cijena biti nešto veća u odnosu na prethodnika.

Kopirati
Drag cursor here to close