Hyundai i30N

FOTO i VIDEO| Hyundai predstavio novog kompaktnog sportaša

AutoMoto / Flash | 14. 07. 2017. u 11:12 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek je treća generacija Hyundaija i30 dobila pravog predstavnika u klasi kompaktnih sportaša – i30 N. Hyundai i30 je prvi u nizu N modela koje obećaju iz Hyundaija, pa uskoro možemo očekivati i i20 N, Elantru N, i40 N itd.

Hyundai i30 N dolazi opremljen dvolitrenim turbo motorom koji raspolaže s 250 KS, dok će Performance Package paket dolaziti sa snagom od 275 KS. Najveći okretni moment kod obje verzije je 353 Nm, kao i najveća brzina od 250 km/h. Verzija s 250 KS do 100 km/h ubrzava za 6,4 sekunde, dok jačoj treba 6,1 sekunda, piše portal VidiAuto.



Što se tiče mjenjača, trenutno je dostupan samo ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa te će imati i Launch control funkciju, a pogon je isključivo na prednje kotače. i30 N dolazi s 19-inčnim aluminijskim naplatcima i specijalnim Pirelli P-Zero gumama visokih performansi.



Što se vanjskog izgleda tiče, Hyundai se potrudio da se i30 N razlikuje od obične verzije i30 te dolazi s novim prednjim i stražnjim branikom, spojlerima, većim aluminijskim naplatcima, nižom karoserijom i s još puno sitnica. Dorađena je i unutrašnjost s novim sportskim volanom, dok serijski 5-inčni ili opcijski 8-inčni zaslon navigacije nudi i informacije o trenutnoj snazi, okretnom momentu, turbo boostu ali i mjeraču ubrzanja ili krugova staze.



Iz Hyundaija se hvala kako je riječ o jednom od najboljih sportaša u klasi, no to ćemo moći provjeriti tijekom jeseni kada su najavljene prve test vožnje i kad ćemo i sami moći isprobati sve navedeno.

Kopirati
Drag cursor here to close