Ekstremni hot hatch

FOTO| Ekstremni Golf R sa 400 KS stiže 2020.

Novi VW Golf R stiže sa potpuno novim izgledom a ekskluzivne fotografije prikazuju ekstremni stil novog Golfa R.
AutoMoto / Flash | 01. 06. 2018. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen će 'zakuhati' s novim Golfom R, kreirajući najekstremniju verziju hatcbacka ikada.

Golf serije 8 bi trebao ići u prodaju iduće godine, a šef VW Groupe Herbert Diess opisao ga je kao svestrani automobil. Međutim, dok Golf ruši prodajne rekorde širom Europe, šefovi žele ojačati poziciju u hot hatch segmentu.

"VW R ide ekstremno", izjavio je VW prodajni i marketinški šef Jurgen Stackmann za Auto Express.

"Uloga R oznake je da  može ići dalje od racionalnog; nitko ne treba kompakt s 400 konjskih snaga, ali postoji li mjesto zato? Sigurno da postoji", kazao je Jurgen.

Pretpostavlja se da će se ispod poklopca nalaziti 2,0-litreni četverocilindrični turbo motor, sa VW 4Motion pogonom na sve kotače i DSG mjenjačem sa sedam brzina.

Foto: Larson/AutoExpress / 

Računajuči na VW-ove tvrdnje da će hibrid biti dostupan u svim verzijama Mk8, očekivati je i da će hibridni sustav 48v biti dostupan i u sljedećem Golfu R. Hibridna tehnologija Golfu R pružiti će električni 'boost' u žestokom ubrzavanju, a istovremeno će smanjiti potrošnju tijekom start-stop gradske vožnje.

Gledajući ekskluzivne fotografije možemo primjetiti mnogo agresivniji izgled. Agresivni dizajn branika, četverokutne ispušne cijevi i mnogo veća uporaba ugljičnih vlakana obilježit će novog R-a.

Stackmann je u razgovoru za Auto Express dodao: "S malo ekspresivnijim dizajnom, R može ići dalje od racionalnih stvari. Može pronaći svoje mjesto u drugačijoj ligi gdje vladaju čiste performanse i gdje su kupci spremni platiti značajnu količinu novca".

Kopirati
Drag cursor here to close