Električna jurilica

Formula E sljedeće sezone dobiva fantastične nove bolide

Natjecanje električnih trkaćih bolida Formula E u svojoj će petoj sezoni svjetskog prvenstva dobiti sasvim novi dizajn bolida oko kojeg je teško ostati ravnodušan.
AutoMoto / Flash | 04. 02. 2018. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula E, svjetsko natjecanje električnih trkaćih bolida, službenog naziva ABB FIA Formula E Championship do sada se orijentiralo na tehnologiju koja omogućava ovim jurilicama utrkivanje po stazama, a sada tome dodaju i posebnu brigu za dizajn.

Upravo je u tijeku četvrta sezona svjetskog prvenstva ove klase vozila, a ovog je tjedna predstavljen i koncept bolida koji bi trebao biti u pogonu od sljedeće, pete sezone (2019).

Naime, u Formuli E sve momčadi imaju obvezu natjecati se u istim bolidima, pa je njihov dizajn sada u svoje ruke preuzela krovna automobilistička organizacija FIA – i izradila nešto zaista atraktivno, piše Bug.hr.

Osim fantastičnog futurističkog izgleda novi će bolidi imati povećanu snagu motora od čak 335 konjskih snaga, ili bolje rečeno 250 kW jer je ipak riječ o elektromotorima. To bi natjecateljima trebalo omogućiti postizanje brzina od čak i preko 300 km/h umjesto dosadašnjih 225 km/h.

U nove bolide Formule E bit će ugrađene i McLarenove baterije koje će im omogućiti dvostruko veću autonomiju od postojećeg Williamsovog rješenja. Zbog te činjenice bolidi će moći odraditi cijelu utrku bez zamjene baterija, što do sada nije bio slučaj.

Bolid će službeno biti predstavljen sljedećeg mjeseca na Geneva Motor Showu, a do tada možemo uživati u slikama i najavnom videu.

Kopirati
Drag cursor here to close