Treba li nam ovo?

Fordovi samovozeći automobili dostavljaju pizze širom Miamija

Ford smatra da klijent ima korist od toga, jer više ne moraju da daju napojnicu dostavljaču.
AutoMoto / Flash | 01. 03. 2018. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samovozeći automobili lagano se počinju komercijalizirati. Komercijalne prilike se pružaju mnogo dalje od transporta ljudi, radi se o prijevozima tereta na duže relacije. Kupnja na Amazonu, ili naručivanje pizze će se u bližoj budućnosti provesti automatiziranim sredstvima poput automobila koji same voze.

Ispalo je da se Ford nije šalio kada je prošlog ljeta priopćio kako će se udružiti s Dominom na pokušaju da servisiranje pizze počnu dostavljati autonomnim automobilima. Ford je u srijedu izjavio kako su njegovi autopiloti već na ulicama Miamija i Miami Beacha te da vrše isporuke pizze.

Nasumično odabranim korisnicima nudi se prilika da im pizze isporučuje jedan od automobila,a oni koji se odluče za sudjelovanje dobit će upute tekstualnom porukom. Jedinstveni kod će otključati pretinac za hranu koji se zagrijava kako bi pizza ostala topla.

Ford smatra da klijent ima korist od toga, jer više ne moraju da daju napojnicu dostavljaču.

Kao što je rečeno, usluga dostave pizze već je pokrenuta. Ford finalizira planove za pokretanje slične usluge s uslugama za isporuku na zahtjev, a počinju sljedeći mjesec. Naučene lekcije će se koristiti za prilagodbu i fino podešavanje budućih usluga.

Inženjer je i dalje za upravljačem, kako bi nadzirao napretke i preuzeo u slučaju nužde jer Ford još uvijek razvija tehnologiju samo-vozećih automobila s tvrtkom Argo AI, specijaliziranom za robotiku informatiku i umjetnu inteligenciju u Pittsburgu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close