Problemi

Ford ukida 12.000 radnih mjesta u Europi

Smanjenje broja radnih mjesta dio je opsežnog restrukturiranja koje uključuje ranije najavljeno gašenje šest proizvodnih pogona u Europi.
AutoMoto / Flash | 27. 06. 2019. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač automobila Ford objavio je u četvrtak da će ukinuti 12.000 radnih mjesta u Europi do kraja 2020. godine, jer pojednostavljuje poslovanje u regiji kako bi povećao profitabilnost.

Smanjenje broja radnih mjesta dio je opsežnog restrukturiranja koje uključuje ranije najavljeno gašenje šest proizvodnih pogona u Europi. Ford smanjuje ukupan broj pogona u Europi na 18, jer reorganizira svoje poslovanje u tri odjeljenja: komercijalna vozila, putnička vozila i uvoz Fordovih vozila kao što je Mustang.

Ford Europa javio je da će pozicije na starom kontinentu biti eliminirane uglavnom dobrovoljnim programom razdvajanja do 2020. godine.

“Razdvajanje zaposlenih i zatvaranje proizvodnih pogona su najteže odluke koje smo donijeli. Tvrtka će svim uposlenicima pružiti podršku za ublažavanje posljedica“, kazao je Stuart Rowley, predsjednik Forda Europa.

Ford je ranije javio da zatvara tvornicu motora Bridgend u Walesu, tvornicu mjenjača u Francuskoj i tri tvornice u Rusiji, dok će pogon slovačkom Kechnecu prodati kompaniji Magna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close