Jeftina putovanja

FlixBus će povezati Mostar s Europom

Ante Grbeša direktor FlixBusa za CEE South regiju u koju spada i Bosna i Hercegovina kazao je kako će FlixBus gradove Hercegovine povezati sa nizom novih destinacija.
AutoMoto / Flash | 17. 01. 2019. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski sinonim za putovanje busom sa svojim partnerom u regiji Hercegovine, Autohercom, danas je u Mostaru predstavio svoju ponudu i način na koji FlixBus funkcionira.

"Na tržište Bosne i Hercegovine smo ušli u lipnju 2017. godine. a godinu i pol kasnije htjeli smo ponovno vas posjetiti i predstaviti vam što smo novo napravili", kazali su iz Odjela za odnose sa javnošću tvrtke FlixBus.

Ante Grbeša direktor FlixBusa za CEE South regiju u koju spada i Bosna i Hercegovina kazao je kako će FlixBus gradove Hercegovine povezati sa nizom novih destinacija.

Foto: Bljesak.info / Prezentiran dio linija sa cijenama

Od ukupno 18 destinacija, nove priključene su Mostar, Međugorje, Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje.

Foto: Bljesak.info / FlixBus će povezati Mostar s Europom

"Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da ćemo uskoro vidjeti karakteristične FlixBus autobuse koji će povezivati Mostar i ostale gradove u Hercegovini sa Europom. Na način da ćemo kroz to povezivanje omogućiti i niz novih destinacija domaćim ljudima, no nimalo manje važno je da ćemo kroz taj način otvoriti nove, što turističke, što poslovne puteve upravo prema Mostaru i drugim destinacijama u Hercegovini", kazao je Ante Grbeša.

Medijima se na konferenciji za medije obratio i direktor razvoja poslovanja Dean Čebohin, jedan od "krivaca" što je FlixBus stigao u Mostar. 

"FlixBus u ovom trenutku je broj jedan 'mobility provider' u Europi. Kad kažem u Europi; dakle pokrivamo 29 država u svijetu, a 28 u Europi. Od 2018. smo prisutni čak i u Sjedinjenim Američkim Državama. U ovom trenutku povezujemo dvije tisuće destinacija. U svijetu Flixbusa vam to znači da zeleni autobusi koji dolaze u Mostar su Mostar pozicionirali na toj našoj interaktivnoj mapi, na način da je Mostar naša 2001 destinacija. Flixbus zapošljava preko tisuću i dvjesto ljudi, a u našoj povijesti prevezli smo preko 120 milijuna putnika, te imamo preko dvije tisuće autobusa.

Foto: Bljesak.info / Sa konferencije za medije

Flixbus priča je zapravo krenula 2013. godine s idejom kako omogućiti jednostavan pristupačan i cjenovno prihvatljiv prijevoz tamo gdje ga nije bilo. Priča je krenula iz Njemačke,a sve se jako brzo prenijelo na čitavu Europu. Flixbus ima izuzetno snažan utjecaj na lokalno gospodarstvo iz razloga što onim što radimo zapravo generiramo i iniciramo rast naših partnera. Indirektno zapošljavamo preko 6 tisuća vozača. Osim autobusa, ušli smo i u prevoz putnika vlakom, tako da za sada imamo četiri FlixTraina", kazao je Dean Čebohin.

Kopirati
Drag cursor here to close