Strategija

Federacija ulaže u autoindustriju 150.000 KM

AutoMoto / Flash | 29. 06. 2017. u 12:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije BiH, odobrila je da se iz dijela preostalih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH koja su deponirana na transakcijskom računu posebnog fonda Razvojne banke FBiH, doznače sredstva na račun Gospodarske komore Federacije BiH za sufinanciranje Projekta "Razvoj automobilske industrije Federacije Bosne i Hercegovine" za razdoblje 2017.-2018. godina u iznosu od 150.000 KM.

Ova sredstva će biti namjenski utrošena za sufinanciranje biroa u Njemačkoj i sufinanciranje rada Razvojnog ureda u Gospodarskoj komori FBiH.

Uvidom u financijski dio ovog projekta, evidentirani su planirani troškovi na godišnjoj razini u iznosu od 240.400 KM. Sredstva će namjenski biti utrošena za financiranje biroa u Njemačkoj u iznosu od 200.000 KM godišnje i financiranje rada Razvojnog ureda u Gospodarskoj komori FBiH u iznosu od 40.400 KM.

Osnovni cilj ovog zajedničkog projekta je unapređenje automobilske industrije, kroz sustavno podizanje konkurentnosti domaćeg gospodarstva. Domaćim proizvođačima bi putem novootvorenog ureda u Njemačkoj bio omogućen stalni kontakt s tržištem i time bi bili stvoreni preduvjeti za nove poslove, a samim tim bi bile povećane investicije u nove proizvodne kapacitete.

Domaća autoindustrija stvorila bi uvjete za osvajanje složenijih komponenti elektro automobila, bila bi otvorena nova radna mjesta uz povećanje izvoza.

Efekti Projekta bi bili povećanje broja radnika u automobilskoj industriji za oko pet posto, a povećanje izvoza i proizvodnje za četiri posto, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close