Ceed VS Golf

Eurotax tvrdi: Rabljena Kia drži cijenu bolje od Golfa

Upoređivali su konkurente sa uporedivom opremom i motorima
AutoMoto / Flash | 04. 01. 2019. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Eurotax, koja ocjenjuje vrijednosti rabljenih vozila svih brendova, nedavno je ocjenjivala vrijednost rabljenih vozila C razreda i to za vozila stara 3 godine odnosno 50.000 pređenih kilometara i 5 godina odnosno 100.000 km.

Uspoređivali su konkurente sa usporedivom opremom i motorima: Kia Ceed 1.0 T-GDI Vision (120 KS), VW Golf 1.4 TSI Join (130 KS), Renault Megane TCe 115 GPF Limited (115 KS) i Opel Astra 1.4 Turbo Edition (125 KS).

Nakon tri godine odnosno 50.000 km Ceed je u odnosu na cijenu vozila kod kupovine zadržao 63,3% kupovne vrijednosti vozila, što je najviše od sva četiri predstavnika – Golf je zadržao 60,6%, Astra 50,1%, a Megane 49,5% kupovne vrijednosti vozila.

Nakon pet godina odnosno 100.000 km Ceed je u odnosu na kupovnu cijenu vozila zadržao 44,3% vrijednosti vozila, Golf 45,2%, dok su ostala dva predstavnika poprilično zaostala: Astra 35,1%, a Megane 31,1% kupovne vrijednosti vozila.

Glavni aduti: prefinjenost, suvremen dizajn, vozna svojstva i napredne tehnologije

Novi model, koji je u većem dijelu Europe u prodaji od ljeta, temelji se na istim ključnim adutima s kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreli sportski izgled združen je s naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i sigurnijim.

Ceedova ponuda novih turbo motora te ovjes i upravljivost prilagođeni europskim vozačima razlog su da je novi model još zabavniji i prijatniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitetu svakog primjerka Ceeda jamči Kijina jedinstvena 7-godišnja tvornička garancija.

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finale

Ceed je nedavno, već drugi put ušao u finale izbora za Europski auto godine – prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina zaredom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger.

Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u tvornici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 milijuna primjeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dvije izvedbe: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavanski Ceed Sportswagon.

Prodaja novoga ProCeeda i Ceeda GT počinje na proljeće

Ceedova obitelj će se početkom 2019. povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda, premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a kod nas ga očekujemo na proljeće. ProCeed, najelegantniji član obitelji Ceed, bit će ekskluzivno raspoloživ samo u izvedbama GT i GT Line.

Kopirati
Drag cursor here to close