Vozila iz tvornice

Porasla kupovina novih automobila

Potražnja za putničkim automobilima porasla za 2,9 posto
AutoMoto / Flash | 17. 07. 2018. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potražnja Europske unije za putničkim automobilima u prvoj polovici ove godine porasla je za 2,9 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavila je u utorak Europska asocijacija proizvođača automobila (ACEA), prenosi agencija Anadolija.
 
Prema navodima asocijacije, broj registriranih novih automobila u EU iznosio je 8.449.247 u prvoj polovici 2018. godine.
 
"Gledajući na glavna tržišta, potražnja je porasla u Španjolskoj (10,1 posto), Francuskoj (4,7 posto) i Njemačkoj (2,9 posto)", priopćila je ACEA, napominjući da je zabilježen pad u prodaji u Velikoj Britaniji (6,3 posto) i Italiji (1,4 posto).
 
Tijekom šestomjesečnog perioda, VW Group je imao najveći udio prodaje na europskom tržištu s 24,6 posto.
 
Najprodavaniji brendovi vozila su bili Volkswagen, Audi, Škoda, Seat i Porsche, s porastom od osam posto u prodaji.
 
Grupa PSA koja posjeduje marke Peugeot, Citroen i Opel imala je porast od 16,3 posto, a  grupa Renault 10,7 posto u istom periodu.U 2017. godini u EU je prodato više od 15 milijuna novih putničkih automobila, što je 3,4 posto više nego u 2016. godini.
 
EU je glavno izvozno tržište automobila za Tursku, gdje posluju svjetski istaknuti proizvođači automobila, uključujući Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Renault i Toyota.
 
Prošle godine, skoro 80 posto ukupnog izvoza automobila iz Turske bila je u zemlje EU i iznosio je 22 milijarde dolara, što je povećanje od 17 posto u odnosu na isti period prije dvije godine.
 
Kopirati
Drag cursor here to close