Autonomna vožnja

Elon Musk uz objavu nadogradnje Autopilota: "Nema apsolutne sigurnosti"

AutoMoto / Flash | 12. 09. 2016. u 15:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autopilot 8 službeni je naziv nove nadogradnje sustava za takozvanu "poluautonomnu" vožnju iz Tesle.

Nakon mjeseci u kojima se, nažalost, uglavnom negativno spominjao ovaj proizvođač automobila, zbog brojnih nedoumica i problema upravo vezanih uz sigurnosni aspekt, Tesla je s ponosom objavila kako je ovo najnapredniji sigurnosni sustav koji donosi brojna poboljšanja.

Između ostaloga, ukoliko se vozač ne "trgne" na zvučna upozorenja, sustav će mu privremeno onemogućiti korištenje, prenosi N1.

Isto tako, u Tesli tvrde da bi ova verzija sustava Autopilot vrlo vjerojatno spriječila sudar u svibnju, koji je nažalost za posljedicu imao smrtno stradalu osobu u Teslinom automobilu...

Vezano uz sigurnost, ne samo Teslinih, nego svih ostalih automobila koji će nam omogućiti autonomnu vožnju, oglasio se i glavni čovjek kompanije, Elon Musk.

Govoreći o novom sustavu i nadogradnji Autopilota u Tesla automobilima, dotaknuo se teme o kojoj svi raspravljaju i koja je zapravo svima jasna, ali nitko ne želi javno priznati. Radi se o brojnim lamentacijama o tome je li moguće napraviti sustav koji će biti savršeno siguran i koji će u potpunosti spriječiti automobilske nesreće s fatalnim posljedicama.

Musk je priznao kako je to "nemoguća misija i nedostižan cilj, jer savršena sigurnost, nažalost, ne postoji i nikada neće postojati". To smo, ponavljam, svi znali, ali kada su u pitanju autonomni automobili mnogi su izgleda mislili drugačije...

Kopirati
Drag cursor here to close