Ništa od masovne upotrebe

Električni automobili u BiH: Nema zakona, ni povlastica

Udruženje ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima u Federaciji uputilo je inicijativu za smanjenje i usklađivanje carinske stope na uvoz i uvrštavanje registracije i korištenja električnih automobila u zakonske regulative Bosne i Hercegovine.
AutoMoto / Flash | 13. 08. 2018. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Električni automobili još neće biti svakodnevna pojava na ulicama bh. gradova. Razlog za to je nepostojanje zakonskih regulativa i povlastica koje bi omogućile masovnije korištenje ovih vozila.

Udruženje ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima u Federaciji uputilo je inicijativu za smanjenje i usklađivanje carinske stope na uvoz i uvrštavanje registracije i korištenja električnih automobila u zakonske regulative Bosne i Hercegovine, piše Federalna.ba.

''Hitno moramo uvrstiti električne automobile u pravilnik o registraciji, moramo poraditi na infrastrukturi instaliranja elektropunjača i, naravno, moramo stimulirati nabavku električnih automobila u skladu s potrebama i onome što budućnost nalaže'', ističe Haris Muratović, predsjednik ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH.

Električna vozila nisu detalj iz znanstvenofantastičnih filmova. U pojedinim europskim zemljama su korak naprijed u usklađivanju tehnoloških dostignuća s ekološkim normama.

''Imamo specijalne alate i educirano osoblje, ali ono što nam nedostaje je infrastruktura, podrška vlasti i, naravno, svijest građana. Električna vozila imaju mnogo prednosti. Imaju povoljno održavanje, nisku cijenu energenta i nema zagađenja'', kaže Jasmin Lučkin, ekspert za električna vozila.

U posljednje dvije godine započela je izgradnja infrastrukture za punjenje električnih vozila, ali još smo daleko od normi Europske unije. Električna mreža u našoj zemlji može osigurati dovoljno energije za veći broj stanica za punjenje ovih vozila.

''Elektroenergetski sustav u ovom trenutku može zadovoljiti potrebe značajnijeg broja električnih vozila. Sustavne probleme možemo očekivati tek onog trenutka kada se postotak ukupnog broja električnih vozila bude kretao od 10-20 posto'', objašnjava Midheta Kurspahić, glasnogovornica Elektroprivrede BiH.

Iako su povlastice korištenja ovih vozila višestruke, zasad nemamo adekvatne zakonske regulative, niti beneficije za buduće vlasnike električnih vozila. Bez toga kupovna moć našeg društva ne može odgovoriti cijenama ovih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close