Najava

Električna Opel Mokka izlazi na cestu

Kupci će moći uživati u uzbudljivom potpuno električnom pogonu, no Mokka će biti dostupna i s motorima na unutrašnje sagorijevanje.
AutoMoto / Flash | 22. 04. 2020. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Opel Mokka je na cesti, još uvijek kamuflirana, ali spremna za prva važna testiranja u rukama Opelovih inženjera.  Uz to ona je električna!

Kako je priopćeno iz Opela, druga generacija Mokke je u potpunosti nov model, a nove tehnologije, poput e-pogona, kojima je opremljena detaljno se testiraju, podešavaju i validiraju prije nego što bude lansirana na tržište.

Proizvodnja kreće u zadnjem kvartalu ove godine. Prvi proizvedeni primjerci bit će električni, a kupcima će biti isporučeni početkom 2021. Testni primjerak daje za naslutiti što se krije iza kamuflaže: veliko žuto K, na zelenim kamuflažno obojenim stranicama daje jasno do znanja – K kao Mokka.

Nova generacija izgubila je poznati dodatak X iz svog imena – kao što ga nije imala niti najbolje prodavana prva generacija iz 2012. Mokka je tada impresionirala svojim kompaktnim dimenzijama, i moćnim izgledom. Nova generacija e i dalje mala i robusna, ali u puno modernijem i progresivnijem obliku – još više krojena za gradsku vožnju, i s još više stila koji ostavlja impresivan dojam. Ekstra efikasna, čistih, odvažnih linija – i naravno potpuno električna, od samog početka prodaje.

Kupci će moći uživati u uzbudljivom potpuno električnom pogonu, no Mokka će biti dostupna i s motorima na unutrašnje sagorijevanje.

Iako još uvijek kamuflirana, Mokka jasno pokazuje svoje svježe proporcije, s vrlo kratkim prednjim i stražnjim prevjesima  - potpuno usklađenim s daljnjim razvojem Opelove filozofije dizajna. Mokka nove generacije kombinira njemački inženjering s jasnim, pročišćenim dizajnerskim izričajem. Vozač i suvozač od sada će moći uživati u potpuno digitaliziranoj unutrašnjosti. Opelovi dizajneri posebnu su pozornost usmjerili kako bi unutrašnjost bila svedena na osnovno.

Opelov CEO Michael Lohscheller rekao je kako je dvije i pol godine pozorno pratio razvoj Mokke.

''Iznimno sam ponosan na ovaj novi Opel, koji će od samog početka biti električan! Mogu vam obečati da će nova Mokka biti jedan od najuzbudljivijih modela u našoj dugoj povijesti! Ova druga generacija jasno pokazuje sve što Opel predstavlja danas i u budućnosti, i jasno će izmijeniti precepciju našeg branda. Pred našim inženjerima stoji još vrlo važnog posla, ali veselim se da ću vrlo brzo moći predstaviti potpuno novu Mokku'', rekao je, navedeno je iz Opela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close