Continental

Ekstremna vožnja po pijesku, stijenama i ledu

Utrka Extreme E donosi izazove, avanture, ali i predstavlja najotpornije Continental pneumatike.
AutoMoto / Flash | 18. 11. 2020. u 12:45 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa početkom sezone u oazi Al-Ula 20-21. ožujka, dvije grupe od po šest timova počinju jednu od najizazovnijih utrka na planeti – Extreme E! Dvanaest timova natjecati će se u vožnji električnih SUV vozila na nekim od najudaljenijih lokacija na svijetu, u direktnoj borbi sa najekstremnijom prirodom.

Utrka po pustinjskom pijesku Saudijske Arabije i Senegala, ledenoj pustoši Grenlanda, tropskim krajevima Brazila i po ravnicama Argentine, zahtjeva napore sa kakvim se vozači do sada nisu suočavali.

PR  / Continental, Utrka Extreme E 

Finale je u Argentini 11. i 12. prosinca, gdje će biti mjesta za četiri najbolje ekipe i konačni “obračun”. Niko Rozberg i Luis Hamilton samo su neki od učesnika koji su oformili svoje timove i koji će voziti ODYSSEY 21, potpuno novi model električnog SUV-a. U velikom broju detalja koji određuju pobjednike od onih koji to žele da budu, izdvajaju se i jedinstveni pneumatici. Gume će, naime, prolaziti test opterećenja i na ekstremnim vrućinama i na dubokom minusu.

PR  / Continental, Utrka Extreme E 

Iz kompanije Continental, suosnivača natjecanja i ekskluzivnog dobavljača pneumatika za Extreme E, otkrivaju kako su uspjeli da naprave jedan od svojih najotpornijih proizvoda i kako je moguće da iste gume tokom trkačke sezone izdrže tako ekstremne temperaturne razlike i različite podloge, kao što su pijesak, blato, led, stijene…

Prvi korak pri njihovom razvoju bio je proučavanje ograničenja performansi i elastičnosti nekoliko dokazanih proizvoda visokih performansi. Krajnji proizvod je jedna od najtvrđih proizvedenih guma CrossContact Extreme E.

PR  / Continental, Utrka Extreme E 

Prečnika 37 inča, širine 12,5 inča i točak od 17 inča, ova guma optimizovana je za vrhunske performanse na svim vrstama terena i sadrži idealnu kombinaciju vučnih rebara i džepova za pružanje maksimalnog prianjanja na bilo kom terenu. Tokom trka će se koristiti i tehnologija ContiConnect za stalno prikazivanje podataka o gumama, kao što su pritisak i temperature.

PODRŠKA ŽENSKIM VOZAČIMA I BORBI PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA

Extreme E je platforma koja donosi revolucionarne promjene i novine u organizaciji natjecanja i u razvoju tehnologije i opreme. Ali, ne samo to - Extreme E, kao i kompanija Continental, zalažu se za rodnu ravnopravnost i očuvanje životne sredine.
Tako će u ovoj trci pripadnici oba pola biti ravnopravni - u svakom timu će biti dva vozača, od kojih je jedan muškarac i jedna žena.

Trkama se podstiče i stvaranje budućnosti sa manje ugljen dioksida, tako što se promoviraju električna vozila sa pogonom na obnovljivu energiju.

Kopirati
Drag cursor here to close