Sandvik

Eksplozija postaje za punjenje vodikom 'zamrznula' prodaju vozila u Norveškoj

Nakon velike eksplozije na postaji za punjenje vodikom u Norveškoj, Toyota i Hyundai su zaustavili prodaju vozila na vodikove gorivne ćelije, izvještava InsideEV-s.
AutoMoto / Flash | 12. 06. 2019. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eksplozija na postaji za automobile na vodik u Norveškoj dovela je u pitanje sigurnost vozila na vodikove gorivne ćelije, što je gigante poput Toyote i Hyundai navelo da zamrznu prodaju novih automobila koja idu na vodik.

Nakon velike eksplozije na postaji za punjenje vodikom u Norveškoj, Toyota i Hyundai su zaustavili prodaju vozila na vodikove gorivne ćelije, izvještava InsideEV-s. Uno-X postaja u mjestu Sandvika u Norveškoj pretrpjela je veliku eksploziju jednog od svojih spremnika vodika zatvarajući tako glavno raskrižje i prisiljavajući vatrogasnu postrojbu da uspostavi sigurnosnu zonu od čak 500 metara oko stanice.

Eksplozija je bila toliko velika da je obližnjim vozilima kraj mjesta eksplozije aktivirala zračne jastuke, što je rezultiralo sa dvije ozljede koje su prijavljene na mjestu događaja.

Tehnologija vodikovih gorivih ćelija često se promovira kao alternativa fosilnim gorivima, ali tehnologija nije znatno napredovala poput električnih automobila posljednjih godina. Nakon jučerašnje eksplozije budućnost ove tehnologije je još više upitna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close