Gimnazija Mostar

Edukativno predavanje u Mostaru: 'Vozim iako ne hodam'

Predavanjima su prisustvovali učenici završnih razreda i upravo su oni ciljna grupa projekta kao mladi vozači, vozači - početnici.
AutoMoto / Flash | 29. 09. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edukativno i vrlo emotivno predavanje u okviru projekta 'Vozim iako ne hodam', pod motom 'Osobe sa invaliditetom za bolju sigurnost u prometu', održano je 28.rujna u Gimnaziji Mostar.

Predavanjima su prisustvovali učenici završnih razreda i upravo su oni ciljna grupa projekta kao mladi vozači, vozači - početnici.

Cilj predavanja je bio potaknuti djecu na razmišljanje o tome kakav je život mladog čovjeka u invalidskim kolicima, a edukativni dio se odnosio na preventivno i neformalno učenje o posljedicama neodgovornog ponašanja u prometu.

Paraplegija, koja je donijela nagle i duboke životne promjene predavaču i učinila ga nesposobnim za bavljenje mnogim aktivnostima, nastupila je uslijed prometne nesreće koju je prouzročila sekunda nepažnje, tj. pospanost u vožnji.

''Učenici su imali prilike čuti životne priče nastradalih, kao i poteškoće sa kojima se suočavaju, ali i da nauče 10 zlatnih pravila života vrijednih, a neki od njih su:

- Ja želim sebi i drugima sigurnost i obećavam:
- Da ću upoznavati i poštovati prometna pravila (propisi služe da nas sve zaštite).
- Da ću koristiti sigurnosni pojas (odgovoran sam za sve putnike u vozilu).
- Da ću voziti u skladu sa ograničenjem brzine i da ću održati odstojanje prilagođeno uslovima vožnje (moj automobil je napravljen od metala, a pješaci nisu)'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close