Aplikacija

EasyDrive: Skinite aplikaciju i ulovite sve radare i policiju

Landeka kaže kako su na projektu radili skoro godinu dana i da ih je osobna potreba natjerala da se bace na ovaj posao.
AutoMoto / Flash | 19. 06. 2018. u 10:21 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozače će obradovati vijest da je u Mostaru razvijena aplikacija EasyDrive za Bosnu i Hercegovinu koja pokazuje gdje se nalaze policijske kontrole, stacionarni radari, video nadzor i zatvorene ceste.

Aplikaciju su razvili Tomislav Landeka i Marko Kurt, studenti s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, a koji trenutno rade kao programeri u Mostaru.

Glavna ideja aplikacije je da korisnici pravovremeno budu obaviješteni o događajima na cesti kao što su policijske patrole, stacionarni radari, video nadzor te zatvorene prometnice.

  / Ovako trenutno izgleda Bosna i Hercegovina kada je riječ o stacionarnim radarima i video kontrolama


Kako su nam pojasnili Landeka i Kurt, korisnici mogu jedni drugima na jednostavan način dojaviti informaciju o takvom nekom događaju, a isto tako mogu ocjenjivati točnost informacija kako bi sustav moga prepoznati korisnike koji dijele lažne informacije te im onemogućiti daljnje malverzacije na aplikaciji.

Landeka kaže kako su na projektu radili skoro godinu dana i da ih je osobna potreba natjerala da se bace na ovaj posao.

''Kao svaki drugi programer, uvijek razmišljaš o nekim idejama. Ova mi se činila jako dobra jer kod nas u BiH, a pogotovo u zapadnoj Hercegovini ima dosta radara, policije.. A i meni samom treba slična aplikacija, tako da smo se odlučili da je odradimo. Postoje slične aplikacije, ali nemaju većinu informacija'', rekao je Landeka za Bljesak.info i naglasio kako planiraju svakodnevno dodavati informacije koje prikupe.

Kreatori ove aplikacije naglašavaju kako aplikacija ima više informacija za Bosnu i Hercegovinu od bilo koje druge slične aplikacije. Aplikacija prikazuje informacije u radijusu od 80 kilometara, korisnik može izbrisati samo svoje prijave ali i prati ponašanje korisnika kako bi znala tko dijeli lažne informacije te mu onemogućiti daljnje malverzacije na aplikaciji.

Uz to, aplikacija će imati informacije o policijskim kontrolama koje javno dijeli policija na službenim stranicama, a moguće je ocjenjivati informacije i dojavljivati događaje kojih nema u aplikaciji.

''Sada trenutno imamo Android aplikaciju, a za sve ostale korisnike tu je web stranica www.easydrive.io. Krenuli smo sa razvojem iOS aplikacije. To nam je sljedeće. Nadamo se da će za mjesec dana i ona biti dostupna na App Storeu'', rekao je Landeka.

Kao zanimljivost i dokaz funkcionalnosti razvijene aplikacije naveo je da je jedan korisnik aplikacije vozio na relaciji Mostar – Tomislavgrad te da je u vožnji primio 30 upozorenja iz aplikacije koje su bili točne.

''To nije mala stvar'', rekao je Landeka.

Aplikacija je trenutno dostupna za Android uređaje na ovom linku, a uskoro bi trebala biti dostupna i iOS aplikacija.

Za sve korisnike koji nemaju mobilnu aplikaciju, tu je i službena stranica na kojoj je moguće pregledavati ove događaje.

Aplikacija je kako kažu kreatori, potpuno besplatna.

Kopirati
Drag cursor here to close