Brum-brum

Dva lidera i 820 konja

AutoMoto / Flash | 12. 07. 2017. u 12:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak dvojice političkih lidera, Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji se dogodio danas u Mostaru, protekao je u velikoj pozornosti domaćih medija.

Pazilo se na svaki detalj, čekalo se da nešto ''zazvuči'' u izjavama obojice, da bi se kasnije lakše reintepretiralo ciljanim grupama gledatelja i čitatelja.

I mi smo pozorno pratili čitav događaj, ali smo pritom gledali i izvan prostorija u kojima su se razgovori i izjave događale i obratili pozornost na vozni park pred zgradom. Zamijetili smo jednu zanimljivost.

Naime, Milorad Dodik je na današnji sastanak stigao u identičnom automobilu u kojem je u Mostar dolazio i prije tri godine, što bi nekima moglo dobro doći da kažu kako, usprkos pričama o stalnom bogaćenju i bahaćenju, predsjednik Republike Srpske ipak nije od onih koji sezonski mijenjaju službeni automobil.

Dodikov Audi A8L TFSI Quattro pokreće benzinski motor od 4 litra zapremine koji razvija 435 konjskih snaga. Ima pogon na sva četiri kotača i svu zamislivu opremu za udobnost vožnje i užitak u putovanju.

Njegov današnji domaćin nastupio je u novijem i, po mišljenju čak i nekih ljudi iz Dodikove pratnje, boljem automobilu. Redizajniran veoma decentno, ali za znalce sasvim dovoljno da im privuče pogled prije nego Dodikov.

Aktualni hrvatski član Predsjedništva BiH i prvi čovjek HDZ-a BiH, dovezao se, naime, u istom automobilu iste njemačke marke, ali je Čovićev Audi dizelska verzija, vjerojatno najjača 4.2 TDI Quattro, koja je stigla 2015. i razvija oko 385 konjskih snaga. Također se diči svom zamislivom opremom u ovom trenutku.

Oba automobila su u trenutku kupnje uz željenu listu dodatne opreme mogla koštati i 200.000 KM, medijski natpisi o cijeni se razlikuju ovisno o kojem mediju se radi, ali je činjenica da su A8 modeli prave predsjedničke limuzine, iako ipak daleko od nivoa (i cijene) nekadašnjeg Titovog voznog parka.

Pošto znamo i da trenutni lider u Bošnjaka, Bakir Izetbegović, ne zaostaje za gore navedenim dvojcem, i također troši A8, ostaje da vidimo koji će od njih trojice prvi potegnuti za novim vozilom.

Vjerujemo da im je netko od savjetnika već šapnuo da je jučer Audi izbacio prve slike potpuno novog modela A8 i sada nam preostaje samo da sačekamo – Hoće li Dodik reći da je vrijeme da nakon tri godine nešto poduzme? Hoće li Čović u skladu s dieselgateom ostaviti promptno dizelaša i prijeći na benzinca? Hoće li Bakir pronaći snage suočiti se s istinom da je trenutni automobil već malo dotrajao?

Kopirati
Drag cursor here to close