Probna vozačka dozvola

Država uvodi nova ograničenja za vozače mlađe od 19 godina

Ooni koji polože poslije 19. godine imat će probnu vozačku dozvolu dvije godine, dok će oni mlađi od 19 voziti s probnom dozvolom do 21. godine.
AutoMoto / Flash | 19. 01. 2018. u 22:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozači u Srbiji mlađi od 19 godina neće ubuduće smjeti voziti motocikle ili automobile veće snage od 80 kilovata, zabranjeno će im biti i da upravljaju vozilima između 23.00 i 6.00, a kad je riječ o alkoholnim pićima, za njih će važiti nulta tolerancija.

Ovo su novine u budućem Zakonu o sigurnosti prometa na cetama koje je predstavio načelnik Uprave prometne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Arsov.

Arsov je na današnjem stručnom skupu "Upravljanje sigurnošću cestovnog prometa na lokalu" rekao da su predložene izmjene posljedica "crne statistike" na cestama u Srbiji, gdje čak četvrtina svih poginulih vozača čine mladi od 18 do 30 godina.

"Iz tog razloga su pooštreni uvjeti u izmjenama i dopunama Zakona sa probnom vozačkom dozvolom, pa će tako oni koji polože poslije 19. godine imati probnu vozačku dozvolu dvije godine, dok će oni mlađi od 19 voziti s probnom dozvolom do 21. godine", kaže Arsov i dodaje da se probna vozačka dozvola uvodi za sve A i B1 kategorije vozila.

Kaže da je Vlada Srbije prošle godine usvojila Zakon i dostavila ga Skupštini, te da se čeka sljedeće zasjedanje kako bi Zakon došao na dnevni red, prenosi Tanjug.

Pored toga, mladima će biti zabranjeno da upravljaju vozilima snage preko 80 kilovata, a brzina kojom se kreću je ograničena na 90 posto od postavljenog ograničenja na cesti, odnosno na autocesti će to biti 110 kilometara na sat, objašnjava Arsov.

"Razdoblje u kojem neće smjeti upravljati vozilom je od 23.00 do 6.00 ujutro i maksimalno tri osobe će smjeti biti u autu", kaže on uz napomenu da za njih važi nulta tolerancija kada je u pitanju alkohol.

"Ozlijede u prometu su jedan od tri vodeća uzroka smrti u starosnoj grupi od pet do 44 godine u Srbiji. Razvijene zemlje EU su još sedamdesetih godina krenule u razvijanje ideje upravljanja sigurnošću prometa i od te ideje su dosta napredovale", kaže Arsov, uz ocjenu da je Srbija još daleko od razvijanja sustava upravljanja sigurnošću prometa.

Statistika pokazuje da je u posljednjih deset godina u Srbiji poginulo oko 6.800 osoba, a prošle godine je 580 ljudi izgubilo život na cestama u toj zemlji.

Broj teških tjelesnih ozlijeda u prometnim nesrećama je ogroman, kaže Arsov, oko 39.000 osoba je u zadnjih deset godina zadobilo teške tjelesne ozlijede.

Veliki broj njih su, kaže, ostali trajni invalidi i posljedice prometne nesreće će imati do kraja života.

Kopirati
Drag cursor here to close