I to je moguće

Dizel umjesto benzina na crpki!

Oštećenim vozačima crpka upućuje isprike. Kažu kako nisu znali. Pogreška se nije dogodila na crpki nego prije, pri punjenju cisterne.
AutoMoto / Flash | 03. 04. 2019. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ininoj benzinskoj postaji u Splitu dogodila se nevjerojatna pogreška. U spremnik za dizel utočen je benzin, što je zaustavilo stotinjak dizelaša i znatno oštetilo njihove motore. Iz Ine su obećali da će troškove popravka, ma koliki bili - nadoknaditi vlasnicima vozila, objavio je HRT.

Umjesto dizela na Smokoviku se 24 sata točio benzin. Oštećenim vozačima INA upućuje isprike. Kažu kako nisu znali. Pogreška se nije dogodila na crpki nego prije, pri punjenju cisterne.

''Dogodilo se, kažem, ljudski faktor, dogodilo se'', komentirao je Ivica Serdarević, direktor Inine maloprodajne regije Split.

Građani stoga. uglavnom, blagi. Iskusni vozači po zvuku motora odmah znaju što im je činiti - stati, isprazniti spremnik goriva i uliti pravo gorivo.

No šteta nastala zbog tog propusta nije mala. U najboljem slučaju trebat će samo očistiti spremnik. U suprotnome treba kupiti novi motor - pumpu za gorivo, mlaznice, katalizator, senzore, što stoji na tisuće kuna.


Oni koji su ulili pogrešno gorivo za cijenu popravka neće se morati brinuti. Naravno, uz dokaz da su gorivo i kupili na toj crpki.

Kao znak isprike crpka na Smokoviku do nedjelje nudi premium goriva po cijeni običnih.

Stručnjaci savjetuju i za slučaj da sami pogriješiti kod ulijevanja goriva.

''Ako shvatite u pravom trenutku da se motor ne pokreće treba nazvati vučnu službu i vozilo odvesti u ovlašteni centar za tu marku'', jedan je od savjeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close