Nadahnut Toyotinim sportskim modelima GR

Stiže ušminkana Toyota C-HR: Dinamičniji izgled i ekskluzivnost jamči novi GR Sport paket

Prodaja novog C-HR GR SPORT-a za 2021. će započeti od siječnja 2021.
AutoMoto / Flash | 10. 11. 2020. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvođenjem novog modela, GR SPORT, i novog izbora boja i obloga za opremu C-HIC, paleta Toyote C-HR za 2021. donosi dodatnu profinjenost, ekskluzivnost i prestiž impresivnom dizajnerskom jeziku i izvanredne dinamičke performanse koje su ovom SUV-u u segmentu C već donijeli status legende unutar palete Toyotinih modela.

Toyota adds a more dynamic look and more exclusivity to C-HR with new GR SPORT

Following Corolla, GR SPORT joins C-HR sharp styling, adding more dynamism and exclusivity GR SPORT brings a more emotional version with dedicated, bespoke visual specs - New alloy wheels, Piano Black exterior details, new interior finishing and exclusive bi-tone versions In parallel, new C-HIC grade brings unique exterior colour combination...

Predstavljen 2016. i pozicioniran kao dinamički crossover koji objedinjuje ekstravagantan izgled s odgovarajućim odličnim voznim svojstvima - pružajući pri tome najmanju emisiju štetnih plinova u segmentu - prva Toyota C-HR je imala snažan utjecaj na segment C-SUV.

U svojoj prvoj godini, C-HR je prodat u 120.000 primjeraka u Europi, osvojivši odmah 10% tržišnog udjela u segmentu. Ova priča o uspjehu se nastavila, pa danas, zahvaljujući jedinstvenoj ponudi pogonskih sklopova u segmentu koju čine 1,8-litarski motor od 122 KS i 2,0-litarski motor od 184 KS, CH-R vozi preko 400.000 Europljana.

Foto: PR / Stiže ušminkana Toyota C-HR: Dinamičniji izgled i ekskluzivnost jamči novi GR Sport paket

Nadahnut Toyotinim sportskim modelima GR, uz prepoznatljive boje TOYOTA GAZOO Racinga, novi C-HR GR SPORT donosi još oštriji vanjski izgled i unutrašnje uređenje i ovako dojmljivoj pojavi modela C-HR.

Nudeći veću eleganciju i ekskluzivnost opremi C-HIC za 2021., vanjske i unutrašnje boje i osvježena ponuda unutrašnjih obloga uključuju nove dvobojne kombinacije boja, alu naplatke od 18“ i dvobojne kožne presvlake.

Konačno, cijela ponuda modela C-HR za 2021. je opremljena sistemom Toyota Safety Sense koji uključuje niz novih funkcija aktivne sigurnosti, čineći C-HR podjednako sigurnim, koliko i zabavnim za vožnju.

Vanjština

Posebna pažnja je posvećena prednjem dijelu automobila, pa GR SPORT sada ima crnu pozadinu značke i kućište glavnih svjetala, sjajni, crni središnji dio branika i okvire svjetala za maglu, tamno hromiranu masku i novi, agresivnije oblikovani prednji spojler.

Foto: PR / Stiže ušminkana Toyota C-HR: Dinamičniji izgled i ekskluzivnost jamči novi GR Sport paket

Gledano s boka, sjajne crne letvice vrata nadovezuju se na dizajn aluminijskih naplataka od 19".

Straga je crna pozadina značke, sjajni crni okvir i dodatak ispod branika i logo GR SPORT.

GR SPORT je dostupan u nizu od devet ekskluzivnih dvobojnih kombinacija, uključujući novu,
jedinstvenu za ovaj model, sivu boju karoserije Dynamic s crnim krovom.

Unutrašnjost

U unutrašnjosti, GR SPORT se odlikuje novim uređenjem Cool Silver i nizom presvlaka sjedala od alkantara kože ili u cijelosti od tkanine, pri čemu su obje izvedbe dodatno ukrašene crnim i sivim šavovima.

Foto: PR / Stiže ušminkana Toyota C-HR: Dinamičniji izgled i ekskluzivnost jamči novi GR Sport paket

Ostali posebno krojeni detalji uključuju obruč upravljača presvučen perforiranom kožom, s
šavovima od crvenog konca na obruču upravljača i ručici mjenjača, jedinstvene letvice praga, logo GR SPORT, tipka GR stop/start i posebna animacija prikaza s temom GR na TFT zaslonu unutar ploče s instrumentima.

Specifikacija opreme

Dugačak popis opreme izvedbe GR SPORT uključuje i zatamnjena stakla, pametni sistem ulaska, LED duga svjetla i vanjske retrovizore s automatskim preklapanjem, dok popis glavnih opcija uključuje električno namještanje i grijanje prednjih sjedala, kao i izvanredni audio sistem JBL.

Dinamika vožnje

Posebne gume za ovaj model, te prilagodbe ovjesa i upravljača su osjetno unaprijedili dinamička svojstva modela GR SPORT, zadržavajući pri tome nivo udobnosti u vožnji kakvu pružaju i drugi modeli iz C-HR obitelji.

Foto: PR / Stiže ušminkana Toyota C-HR: Dinamičniji izgled i ekskluzivnost jamči novi GR Sport paket

Vrhunske gume, nove 19" Continental Premium Contact 6 (225/45) povećavaju razinu prianjanja na tlo prednje osovine i krutost u zavoju, pa je smanjeno zanošenje, kao i podupravljivost uz jednaku G silu. Nova guma je lakša od one od 18“ koja se sada ugrađuje, a ipak ima isti otpor kotrljanja i omogućava sličnu emisiju CO 2 vozila.

C-HR C-HIC

Donoseći više ekskluzivnosti i elegancije ovoj razini opreme, modeli C-HIC za 2021. će biti
predstavljeni s četiri nove dvobojne kombinacije boja uključujući i novu boju - brončana Oxide.
Dostupni su i novi aluminijski naplatci od 18" s deset dvostrukih krakova, a u unutrašnjosti, tu su dvobojne kožne presvlake Orchid/Black, električno namještanje prednjih sjedala i siva obloga stropa.

UNAPRIJEĐENI SISTEM TOYOTA SAFETY SENSE

Ponuda modela C-HR za 2021. je opremljena najnovijom izvedbom sistema Toyota Safety Sense - nizom tehnologija aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Sistemu predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju pomoć u zakretanju upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist - ESA) povezanu s otkrivanjem pješaka danju i sistemom pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance).

Foto: PR / Stiže ušminkana Toyota C-HR: Dinamičniji izgled i ekskluzivnost jamči novi GR Sport paket

Sistem pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance) pruža upozorenje i
automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnoj
saobraćajnoj traci, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.
Dodatno, C-HR za 2021. Pruža i pogodnosti praćenja kolničkih crta (Lane Trace Assist - LTA), što je sistem koji vam pomaže u održavanju vozila u središtu prometnog traka, a ako procijeni da postoji opasnost od izlaska vozila iz prometnog traka, zakrenut će upravljač i tako pomoći vozaču u sprečavanja nehotičnog prestrojavanja.

Dodatni novi sistemi koji unapređuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (Full Range Adaptive Cruise Control - ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova (Road Sign Assist) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom (Intelligent Adaptive Cruise Control) koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi.

Prodaja novog C-HR GR SPORT-a za 2021. će započeti od siječnja 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close