Good Year

Deset guma kao otpremnina

Kvalitetni pneumatici su traženi na crnom tržištu u zemlji u kojoj postoji kronična nestašica robe svih vrsta…
AutoMoto / Flash | 11. 12. 2018. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici kompanije Goodyear u Venezueli dobit će po deset automobilskih guma kao dio otpremnine, budući da američka firma obustavlja poslovanje u ovoj zemlji.

Kvalitetni pneumatici su traženi na crnom tržištu u zemlji u kojoj postoji kronična nestašica robe svih vrsta, piše Srna. Mnoge strane firme povukle su se iz Venezuele zbog ekonomske krize i američkih sankcija.

Predsjednik Nicolas Maduro optužio je svoje protivnike i SAD da vode ''ekonomski rat'' protiv njegove administracije, podsjeća BBC. Goodyear je objavio da je ''donio tešku odluku da prekine proizvodnju guma'' u Venezueli.

''Imali smo cilj da održimo operacije, ali su to onemogućili ekonomski uvjeti i američke sankcije'', navodi se u priopćenju.

Venezuela je u velikoj ekonomskoj krizi od 2014. godine. Procjenjuje se da je 2,3 milijuna ljudi napustilo zemlju zbog hiperinflacije, nestanaka struje i nestašica hrane i lijekova.

SAD su uvele sankcije desetinama Venezuelanaca, uključujući najviše dužnosnike, optužujući ih za korupciju, krijumčarenje droge i kršenja ljudskih prava, što oni demantiraju.

Kopirati
Drag cursor here to close