Struja u fokusu

Daimler želi do 2025. u potpunosti elektrificirati Mercedes

Trendovi na automobilskom tržištu su jasni i prvenstveno se odnose na elektrifikaciju, a Daimler, odnosno Mercedes ne želi zaostajati za tim planovima.
AutoMoto / Flash | 04. 12. 2020. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O Volkswagenovim planovima elektrifikacije više smo puta pisali te njemački automobilski div tijekom sljedećih godina planira uložiti čak 73 milijarde dolara u elektrifikaciju i digitalizaciju.

Slične korake namjeravaju napraviti i druge tradicionalne automobilske kompanije pa su i iz Audija najavili investiciju od 12 milijardi eura u elektromobilnost te do 2024. od njih možemo očekivati više od 30 automobila s električnim motorima, od čega će najmanje 20 pokretati isključivo električni motori, odnosno neće biti hibridi.

Planove za razdoblje od 2021. do 2025. objavili su i iz Daimlera te je i njima, nije teško pogoditi, u prvom planu elektrifikacija. Kako brojne države razmišljaju o zabrani prodaje automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem tijekom ovog i sljedećeg desetljeća, tradicionalne automobilske kompanije na vrijeme se moraju pripremiti za takvu radikalnu tranziciju.

Ta priprema, dakle, uključuje velike investicije u elektrifikaciju, digitalizaciju i nove tehnologije, javlja Zimo.

Budžet koji je Daimler odredio za navedeno razdoblje iznosi više od 70 milijardi eura, a taj će se novac investirati u istraživanje, razvoj, tvornice i opremu.

Najveći fokus kompanije bit će upravo na - elektrifikaciji i digitalizaciji, odnosno još preciznije, najviše novca namijenjeno je planovima za razvoj Mercedesa s električnim motorima, uključujući i elektrifikaciju njihova odjela za kamione.

Mercedes-Benz malo je zakasnio s razvojem automobila s električnim motorima u odnosu na dio konkurenta, no u posljednje vrijeme tvrtka je predstavila ili ima u pripremi nekoliko zanimljivih modela serije EQ s kojima će krenuti u osvajanje tržišta - od modela EQC do EQS i EQS SUV-a, EQA i EQE.

Kopirati
Drag cursor here to close