Dacija ima obožavatelje

Dacia prodala pet milijuna vozila od 2004. - Sandero pokorio Europu

Sandero je neprikosnoveni europski automobil broj 1 kada su u pitanju krajnji kupci.
AutoMoto / Flash | 06. 03. 2018. u 11:06 Bljesak.info
Kopirati

Iako je posao iz snova sa Renaultom krenuo 2004. godine sa samo jednim modelom u ponudi – Loganom, Dacia svih godina ima jak vjetar u svojim jedrima. Brand je upravo postigao jubilej od 5 milijuna prodanih vozila na svim tržištima, od čega milijun isporuka u Francuskoj. Danas Dacia nudi šest fantastičnih modela i ne odstupa od svojih načela: najbolji omjer cijene i performansi na tržištu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupci zaista vole Daciju! Snažna veza branda i kupaca koji su prerasli u obožavatelje, rezultirala je prodajom od pet milijuna vozila za manje od 15 godina. Prošla godina je bila još jedna rekordna, koja je značajno dala vjetar u leđa Dacijinom jubileju. Dacia je 2017. isporučila 655.000 modela širom svijeta, zabilježivši rast prodaje od čak 12 posto.

''Dacia se savršeno uklapa u nove potrošačke trendove, gdje kupci odluče da, za manje, dobiju bolje i više. Oni biraju izdržljiviju i kvalitetnu robu, plaćenu po odgovarajućoj cijeni i bez žrtvovanja udobnosti ili estetike. Ovakav pristup se može posmatrati u drugim sektorima kao što su nameštaj, zračni transport i odjeća. Dacia je jedini proizvođač automobila koji odgovara ovom trendu i na taj način omogućava milionima kupaca da uživaju u kupovini novog i pouzdanog vozila po nevjerovatnoj cijeni", izjavio je François Mariotte, direktor prodaje i marketinga.

Sandero je neprikosnoveni europski automobil broj 1 kada su u pitanju krajnji kupci. Dacijin urbani kompakt prošle godine je isporučen u preko 270.000 primjeraka, a za manje 10 godina koliko se nalazi na tržištu pronašao je put do više od 1,5 milijuna kupaca širom svijeta.

Istovremeno, kupci se ne mogu zasititi SUV modela Duster, koji uživa ogromno povjerenje i simpatije širom zemaljske kugle. Model koji se pojavio 2010. godini zabilježio je preko 1,1 milijun registracija globalno, a uz nedavno predstavljenu drugu generaciju, kupci su dobili najbolji i najkompletniji Dacia automobil ikada.

Od 2004. godine, brand se uvijek pozicionirao u suprotnosti sa automobilskom industrijom, ne nudeći tehnologiju koju kupci ne razumiju i koju u potpunosti ne koriste. Dacia se striktno fokusirala da ponudi kupcima ono što im uistinu treba i to radi veoma dobro.

Kopirati