Za 13 godina

Dacia isporučila miljun vozila u Francuskoj

Kupci su kod Dacije prepoznali nenadmašan odnos cijene i performansi, što je rezultiralo uspjehom na tržištu.
AutoMoto / Flash | 14. 02. 2018. u 20:39 Bljesak.info
Kopirati

Za samo 13 godina Dacia je na francuskom tržištu isporučila milijun vozila, popela se na peto mjesto prodajne ljestvice i postala jedan od ključnih proizvođača.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupci su kod Dacije prepoznali nenadmašan odnos cijene i performansi, što je rezultiralo uspjehom na tržištu.

Za Daciju je put popločan uspjehom. Za nepunih 13 godina, Dacia je u Francuskoj isporučila ravno milijun vozila, uglavnom krajnjim kupcima, i popela se na peto mjesto prodajne ljestvice, potvrđujući rumunjskog proizvođača kao jednog od važnijih igrača na tržištu.

Naime, ključna je bila prošla godina. Dacia je lani isporučila skoro 120.000 putničkih i LKV vozila uz povećanje od 6,5 posto u odnosu na 2016. godinu. Po prvi put u povijesti, Dacija se pozicionirala na treće mjesto po prodaji privatnim kupcima, a Sandero drugu godinu uzastopno njihov najomiljeniji model. Novopridošla druga generacija Dustera, čija prodaja je startala početkom ovog mjeseca i na bh. tržištu, dala je doprinos uspješnoj prodaji Dacije.

Od lansiranja u lipnju 2005. godine, Dacia je s modelom Logan znatno proširila paletu modela, bez odstupanja od temeljnih načela marke, atraktivnih, kvalitetnih, pouzdanih i ujedno pristupačnih vozila. Dacia trenutno nudi šest vozila: podmlađeni trojac iz 2016: Logan, Logan MCV i Sandero, zatim prostrani MPV Dokker i Lodgy kao najpristupačniji monovolumen na tržištu sa sedam sjedišta, te perjanicu game – Duster.

Kupci su prepoznali kvalitete i prednosti Dacije kao marke, koja je shodno tom trendu od svog pojavljivanja konsatno bilježilja rast prodaje. Ponosni na svoju ''pametnu kupovinu'' kupci su brzo postali najbolji ambasadori branda, što je okrunjeno snažnom Facebook zajednicom od 350.000 članova.

Ova zajednica od 2008. se sastaje svake godine na eventu ''Dacia picnic'', a ove godine će obilježiti svoj jubilarni 10. piknik.

Kopirati