Pokazna vježba

Crveni križ pokazao kako pomoći unesrećenom na cesti

U Širokom Brijegu održana pokazna vježba prve pomoći
AutoMoto / Flash | 08. 09. 2018. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Širokom Brijegu u subotu je održana pokazna vježba prve pomoći pod sloganom "Prvi odgovor u nesrećama na cesti", u suradnji Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije i Doma zdravlja iz Širokog Brijega. 

U vježbi su sudjelovali učenici Druge osnovne škole Široki Brijeg, zatim pobjednici županijskog natjecanja iz prve pomoći, volonteri Crvenog križa, te pripadnici tima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg. 

Ovom je vježbom Crveni križ želio kod građana podići svijest o važnosti prve pomoći kojom se spašavaju životi, posebno kad su u pitanju prometne nesreće. 

Foto: Bljesak.info / Pokazna vježba

Pokazna vježba prikazala je težu prometnu nesreću u kojoj su sudionici vježbe pokušali pomoći unesrećenima prije dolaska Hitne pomoći. 

Osim pokazne vježbe, građani su mogli popuniti i testove kojima su provjeravali svoje znanje iz prve pomoći. 

Nakon pokazne vježbe, Crveni križ je, u suradnji s Policijskom upravom Široki Brijeg, dijelio kutije prve pomoći onim vozačima koji ih nemaju u svojim vozilima. 

Manifestacija je održana u sklopu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći kojeg Međunarodna federacija društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) obilježava od 2000. godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close