C3 WRC

Citroën Total WRT počinje sezonu 2019!

Kako bi proslavio stogodišnjicu marke, trkaći automobil C3 WRC će u ovogodišnjoj sezoni biti ukrašen originalnim logotipom marke u obliku dvostruke strelice i godišnjicom 1919. kada je marka osnovana.
AutoMoto / Flash | 21. 01. 2019. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na međunarodnom salonu Autosport u Birminghamu u okviru kojeg je ove godine službeno počela sezona WRC 2019, Citroën Total World Rally Team otkrio je nove boje svojih trkaćih automobila C3 WRC, koje će ove godine voziti Sébastien Ogier – Julien Ingrassia i Esapekka Lappi – Janne Ferm.

Predstavljeni su u potpuno novim bojama s kojima marka namjerava proslaviti svoju stogodišnjicu, a timu se je pored partnera Total i Michelin ove godine ponovo pridružio i Red Bull.

Prije stotinu godina francuski industrijalac André Citroën osnovao je marku Citroën. Do danas je marka postala jedan od najvažnijih svjetskih proizvođača kojem je automobilski sport bio od vitalne važnosti.

Kako bi proslavio stogodišnjicu marke, trkaći automobil C3 WRC će u ovogodišnjoj sezoni biti ukrašen originalnim logotipom marke u obliku dvostruke strelice i godišnjicom 1919. kada je marka osnovana. Ovi simboli svjedoče o predanosti marke automobilskom sportu.

Trkaći automobil C3 WRC nosi nijanse boje svog dugogodišnjeg partnera, marke Total. U 2019. godini Citroën i francuska naftna kompanija obilježavaju 51. godišnjicu partnerske suradnje u oblasti tehnologije i automobilskog sporta.

S markom Michelin su se tijekom godina sklapale jednako čvrste veze, zbog čega će i ove godine svjetski poznati francuski proizvođač guma podržati Citroënov tim.

Poduzeće Red Bull, koje proizvodi slavne energijske napitke i koje je u prošlosti već sponzoriralo Citroën u okviru WRC relija, točnije od sezone 2008. do kraja 2012. godine, u ovogodišnjoj sezoni će u svoje boje ponovo obući službenu odjeću i vozila tima.

Nakon završetka medijskog lansiranja ovogodišnje sezone na salonu Autosport, za posadu Sébastien Ogier – Julien Ingrassia i Esapekka Lappi – Janne Ferm počinje prava akcija na uvijek zahtjevnim cestama predstojećeg relija Monte-Carlo (22.-27. siječanj).

Nakon uvodnog testiranja, uslijedit će još trinaest drugih isto tako zahtjevnih utrka sve do kraja sezone koja će se ponovno završiti u Australiji (14.-17. studeni).

Tim Citroën Total WRT, koji je od 1999. godine u reliju WRC osvojio već 99 pobjeda, odlučno kreće u novu sezonu da na svjetskom reli prvenstvu ove godine premaši granicu stotih pobjeda i da se bori za naziv svjetskog prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close